Bruschetta caprese met pesto, mozzarella en tomaat

Serveer deze bruschetta op een zomerse dag als lunch of snack. Of elke dag van het jaar, eigenlijk… 

Insalata Caprese

Bij veel klassieke Italiaanse restaurants staat de Insalata Caprese op de menukaart. Oftewel, een salade van plakjes tomaat en  mozzarella en geurige verse basilicum. Het is heerlijk fris en natuurlijk niet alleen in de vorm van een salade lekker: je kunt er ook een pastagerecht van maken – zoals ik heb gedaan met de gnocchi caprese – maar de caprese-combinatie is ook verrukkelijk op een gegrild broodje.  

Bruschetta caprese met pesto, mozzarella en tomaat

Een echte smaaksensatie 

In dit gerecht gebruik ik buffelmozzarella, gemaakt van verse buffelmelk. De kaas is sappig, romig en luchtig en heeft nét wat meer karakter dan koemelk-mozzarella. Die noem je trouwens fior di latte.

Wil je nog meer romigheid op deze bruschetta? Dan kan je de mozzarella ook vervangen door burrata: mozzarella ingespoten met room. Van de buitenkant zien ze er vrijwel hetzelfde uit, maar de structuur van de burrata is door de extra room nóg decadenter, romiger en zachter. 

Ook lekker: mijn salade met gegride peer en burrata

Bruschetta caprese: dit broodje prikkelt je smaakpapillen

Dit gegrilde broodje met caprese is heerlijk fris en prikkelt de smaakpapillen op je tong. De pesto kun je kant-en-klaar kopen, maar zelf maken is natuurlijk nog leuker voor deze bruschetta caprese! Alles over pesto lees je hier.

Bruschetta caprese met pesto, mozzarella en tomaat
Totale tijd10 minuten

Bruschetta caprese met pesto, mozzarella en tomaat

4.50 van 12 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 4 sneetjes mooi brood niet te groot
  • 2 el groene pesto gekocht of zelfgemaakt
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 1 handje rucola
  • 100 g tomaatjes in blokjes of plakjes
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 1/2 blikje ansjovis optioneel
  • peper en zout

Bereidingswijze: 

  • Rooster of gril de broodjes tot goudbruin.
  • Verdeel de pesto erover en scheur de mozzarella bol in stukken. Verdeel dit over de 4 boterhammen.
  • Eindig met wat rucola en/of blokjes tomaat. Wat je lekker vindt!
  • Besprenkel met wat olijfolie en kruid met peper en zout.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 292kcalKoolhydraten: 16gProteine: 14gVet: 19gVerzadigde vetten: 9gTrans Fat: 1gCholesterol: 44mgNatrium: 448mgKalium: 107mgVezels: 1gSuiker: 3gVitamine A: 1937IUVitamine C: 1mgCalcium: 1319mgIJzer: 1mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.