Auberginesoep met kikkererwten

Auberginesoep met kikkererwten

Auberginesoep met kikkererwten is een smaakvolle keuze waar je blij van wordt en dat komt door de twee hoofdingrediĆ«nten: aubergine en kikkererwten. De smaakmakers van een goedgevulde stevige soepBeide ingrediĆ«nten zijn niet alleen heerlijk van smaak, maar ook rijk aan voedingsstoffen die goed zijn voor ons lichaam. Aubergine is een groente die oorspronkelijk uit India komt en al duizenden jaren wordt gebruikt. Je kunt er enorm veel mee, zoals grillen, bakken, stomen – en je kunt hem natuurlijk pureren tot soep. Kikkererwten zijn een populaire peulvrucht die vaak wordt gebruikt in de Mediterrane keuken. Ze zijn ook wel bekend als garbanzo bonen of ceci bonen. Wat je er mee kan? Heel veel, de mogelijkheden zijn eindeloos! In dit geval pureer ik ze tot soep, maar als je er een paar over hebt, kun je ze roosteren in de oven en als topping gebruiken voor de soep. 

Ben je benieuwd naar andere recepten met kikkererwten? Probeer dan mijn wortel-kikkererwten falafel met luchtige feta-dip, vegetarische Thaise curry met kikkererwten, salade met geroosterde kikkererwten uit de airfryer of geroosterde zoete aardappel met kikkererwten.

Aubergine soep met kikkererwten
Totale tijd40 minuten

auberginesoep met kikkererwten

Nog geen beoordelingen
Opslaan Printen

Ingrediƫnten

4
  • 1 el korianderpoeder
  • 2 el olijfolie
  • 0,5 bosje peterselie, steeltjes en blad apart fijngesneden
  • 1 aubergine, in kleine blokjes
  • 3 tenen knoflook, 2 geperst en 1 geraspt
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl pittig gerookte paprikapoeder
  • 2 blikken kikkererwten 400 gr, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 citroen
  • 2 takjes munt, blad fijngesneden
  • 2 el tahini
  • 4 el dikke yoghurt of zure room
  • snuf zwarte peper
  • snuf zout

Bereidingswijze: 

  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een soeppan. Fruit de uien en peterseliesteeltjes 5 minuten. Voeg nog 1 eetlepel olijfolie toe met de aubergine en de geperste knoflook. Bestrooi met koriander, komijn en gerooktepaprikapoeder, schep om en bak de aubergine 5 minuten mee.Ā 
  • Voeg de kikkererwten toe met de groentebouillon. Breng aan de kook en laat de soep 20 minuten rustig koken met het deksel op de pan.Ā 
  • Meng de citroenrasp met de geraspte knoflook, het peterselieblad en de munt tot een gremolata. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender. Roer er de tahini en het citroensap doorheen en breng op smaak met zout en peper.Ā 
  • Serveer de soep in kommen met de yoghurt of room er in en een schepje gremolata erop.Ā 
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka
Makkelijk met Miljuschka kookboek makkelijke recepten
Mijn kookboek

Makkelijk met Miljuschka

Vraag jij je ook wel eens af waar je de tijd vandaan moet halen om te koken? Nou ik wel! Ik ken de ratrace van het dagelijks leven, waardoor het avondeten er vaak even snel tussendoor piept.

In Makkelijk met Miljuschka ontdek je de magie van koken met minimale moeite en maximale smaak.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.