Bakken met appel is een geweldige manier om een flinke vleug zoetheid en frisheid toe te voegen aan jouw favoriete baksel. Daarnaast verbetert het ook de textuur en het vochtbehoud. Dus waarom zou je de appels niet toevoegen aan jouw volgende bak avontuur? Ze zult werkelijk versteld staan van de heerlijke resultaten. Ik heb zes mega lekkere recepten met appel voor je uitgekozen. Maak jij er zondag één of toch stiekem twee?
1. Zoete galette met appel en kaneelsuiker
Een galette de pomme is een Franse taart die gevuld is met het gouden duo: appel en kaneel. De zoete galette met appel en kaneelsuiker is super makkelijk om te maken. Zo heb je voor het deeg enkel boter, bloem, water en ei nodig. Door het bakken worden de appeltjes zacht en sappig, waardoor ze in combinatie met het zelfgemaakte deeg zorgen voor een lekkere bite. Wat een lekkerding is het toch ook!

2. Broodpudding met appel
Oud brood weggooien? Echt zonde! Maak er broodpudding van en je hebt in no-time een gezellig toetje of tussendoortje op tafel. Door de appel krijgt het een fris en fruitig accent, terwijl het brood zorgt voor die lekkere, stevige structuur. Warm uit de oven, een beetje poedersuiker erover en hup, je bent meteen in de comfortzone. Dit is zo’n gerecht waar je na één hap al denkt: waarom maak ik dit niet vaker?

3. Appel kruimelcake
Als je van appeltaart én cake houdt, dan is dit jouw ultieme sweet spot. Je hebt dat luchtige van een cake, maar dan met een kruimellaagje bovenop waar je tanden in willen verdwijnen. De appels maken ‘m sappig en fris, en het kaneel geeft dat typische cozy gevoel. Perfect bij een kop thee op een regenachtige middag, terwijl je stiekem alvast een tweede stukje afsnijdt.

4. Havermout appel muffins
Op zoek naar een geweldig airfryer recept? Maak dan vooral mijn havermout-appel muffins een keertje. Heb jij een glutenallergie? Dan heb ik goed nieuws. Deze muffins zijn geheel glutenvrij. Daarnaast zijn ze ook heel makkelijk om te maken. Persoonlijk vind ik het een perfect ontbijtje voor on the go. Of het nu voor jong of oud is, iedereen vindt ze lekker.

3. Appelbollen met vanille saus
Warme appelbollen met vanillesaus, wie wordt daar nu niet blij van? Ik in ieder geval wel. De warme appel met het knapperig bladerdeeg en de romige vanillesaus is een gouden combinatie. Het is een fantastisch hapje voor bij een kopje thee of een warm glas glühwein. Maak voor dat je geniet van het hapje een lange wandeling en het zal nog lekkerder smaken. Life is so good!

5. Appelcake met yoghurt
Er zijn een aantal dingen die in mijn beleving supergoed samen gaan. Een van die dingen is bakken in combinatie met appel. Deze appelcake met yoghurt is supermakkelijk om te maken en door de yoghurt die erin gaat, blijft de appelcake extra smeuïg. Om te voorkomen dat de appelstukjes allemaal onderin de cake eindigen bestrooi ik ze met een klein beetje poedersuiker. Op die manier blijven ze beter “plakken” in het beslag en heb je straks in alle cakeplakjes ook daadwerkelijk wat appel zitten.

6. Duizend lagen appeltaart
Oke, duizend lagen is misschien een beetje overdreven, maar het lijkt er wel op! Deze taart met filodeeg en appel ziet er spectaculair uit door al die dunne, knapperige laagjes. Je voelt je net alsof je in een chique Frans patisserieetje bent, terwijl je ‘m gewoon thuis maakt. Elke hap is crunchy, juicy en vol kaneelgeur. Echt een showstuk waar je gasten stil van worden.

7. Appeltaart porridge
Ontbijten alsof je appeltaart eet? Count me in! Deze porridge smaakt echt alsof je een stukje taart in een kom hebt, maar dan in een gezondere versie. Romig, warm en boordevol kaneel en appel. Maak ‘m af met wat noten of een crunchy topping en je hebt een ontbijtje waar je hele dag goed van begint.

8. Appel tulband met roomkaas frosting
Dit is het soort cake dat je trots midden op tafel zet. De tulband zelf is al prachtig, maar met die dikke laag romige roomkaas frosting eroverheen wordt het een spektakelstuk. De appel maakt de cake lekker sappig en zacht, en de frosting geeft dat beetje extra feestelijkheid. Perfect voor verjaardagen of gewoon als je zin hebt om indruk te maken.

9. Appel kruimeltaart
Simpel, snel en altijd een succes. Deze appel-kruimeltaart is ideaal als je een toetje wilt maken zonder gedoe. Je hebt de zachte, warme appels, het kruidige van kaneel en bovenop een crunchy kruimellaag. Het ruikt fantastisch, het smaakt nog beter, en het is in een handomdraai klaar. Lekker met een bolletje ijs erbij!

10. Glutenvrije appel – amandelcake
Zin in iets lekkers maar moet het glutenvrij zijn? Deze appel-amandelcake bewijst dat je echt niks mist. De combinatie van amandel en appel is een match made in heaven: zacht, smeuïg en met een lichte notensmaak die de appel perfect aanvult. Niemand die doorheeft dat er geen gluten in zitten.

11. Appel-pruimenjam
Zelf jam maken is zoveel leuker dan uit een potje halen. Deze appel-pruimenjam is friszoet, met dat lichtzure van de pruimen en de ronde smaak van appel. Perfect om je dag mee te starten op een dikke snee brood, of om een taart mee te vullen. Bonus: je keuken ruikt heerlijk terwijl het staat te pruttelen.

12. Tarte tatin van appel en peer
Dit is een dessert dat altijd indruk maakt: een klassieke Franse tarte tatin, maar dan met appel én peer. Het fruit karamelliseert prachtig onder een laag bladerdeeg, en als je ‘m dan omdraait komt er een goudbruine, glanzende taart tevoorschijn. Klinkt chique, smaakt luxe, maar is verrassend makkelijk om te maken.

13. Gevulde appels met vegan custard
Er gaat niets boven die unieke geur uit de keuken. Een mix van appel, kruidnagel, gember… Alleen dat al is een reden om dit recept regelmatig klaar te maken. Die geur is zo verschrikkelijk lekker. Het doet mij verlangen naar lange donkere avonden bij de open haard. Deze gevulde appels met vegan custard zijn niet heel ingewikkeld om te bereiden. Je begint met het maken van de vulling voor de appels. Die gaan dan gevuld en al de oven in en als kers op de taart maak je er een vegan custard bij.

14. Appeltaart
Mijn favoriete baksel met appel? Dat is zonder twijfel appeltaart. Het is echt heel eenvoudig om te maken en altijd een gegarandeerd succes. Perfect als je vrienden of familie over de vloer krijgt. Het liefste eet ik de appeltaart als -ie nog een klein beetje warm is. Niet te heet, maar wat is er nou lekkerder dan een warme appeltaart? Met slagroom uiteraard of serveer het eens met een bol vanille-ijs.
