Bakken tijdens het Paasweekend: 5 x de leukste bakrecepten voor Pasen

Categories: ArtikelenTags:

Ik vind het heerlijk dat het Paasweekend weer voor de deur staat – eindeloos koken, bakken, eten, Paaseitjes zoeken en uitbuiken. Eerder tipte ik je al mijn favoriete recepten voor een goed gevulde Paastafel, vandaag is het tijd voor de leukste bakrecepten voor Pasen. Bakken maar!

5 x de leukste bakrecepten voor Pasen

1 – Easter brownie bites

easter brownie bites

Gewone brownies zijn hartstikke lekker, maar als Pasen eraan komt is het wel zo leuk om de standaard brownie een Paas-twist te geven. In deze heerlijke exemplaren doe ik een paaseitjes, voordat ze de oven in gaan. Net alsof de eieren zijn verstopt! Dit is overigens ook een leuk recept om met je kids te maken. Zo kunnen de kleintjes ook meehelpen voor de Paasbrunch. 

Hier vind je het recept voor de Easter brownie bites.

2 –  Feestelijke Paascheesecake 

Een cheesecake in dit rijtje kon natuurlijk niet ontbreken, hiervoor heb ik een speciale Paas-editie gemaakt. De bodem maak ik van heerlijke Oreo-koekjes en de ganache van pure chocolade. Met de versiering kun je helemaal losgaan! Je kunt de bovenkant van de cheesecake versieren met alles wat jij lekker vindt. 

Hier vind je het recept voor de feestelijke Paas cheesecake.

3 – Citroentulband

Citroen tulband

Een van de meest smakelijke bakrecepten voor Pasen is deze citroentulband. Dit is een cake met een frisse twist van citroen. Hierdoor is de cake ook licht, wat ergens ook wel fijn is tijdens de Paasdagen waar je twee dagen lang allemaal lekkere dingen eet. Maar laten we eerlijk zijn: deze citroentulband kun je eigenlijk het hele jaar door maken. 

Hier vind je het recept voor de citroentulband.

4 – Paascupcakes

Feestelijke citroen maanzaadcupcakes

Wat is er nu leuker dan op feestdagen samen met je kind(eren) te bakken? Deze Paascupcakes zijn hier dan ook zeer geschikt voor. De cupcakes maak ik met citroen en maanzaad. De cakejes top ik af met heerlijke luchtige botercrème – deze is kinderlijk eenvoudig om te maken! 

Hier vind je het recept voor de Paascupcakes.

5 – Paascake met marsepein

paascake 01

En als klap op de vuurpijl deze overheerlijke Paascake met marsepein, een van mijn favoriete bakrecepten voor Pasen. Een rijkgevulde cake met abrikozen, cranberry’s en sinaasappel. Met op de bovenkant heerlijke marsepein, slagroom en lekkere chocolade paaseitjes. Wat wil je nog meer? Tip: als je niet zo van marsepein houdt kun je dit ook vervangen voor fondant. 

Hier vind je het recept voor de Paascake met marsepein.

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.