Gevulde appels met vegan custard

45 minuten

Gevulde appels met vegan custard

Er zijn maar weinig smaken die zo luid en duidelijk herfst roepen als de appel. Althans, het zijn er bij elkaar nog best wel wat. Pompoen, appel, walnoot, kweepeer, stoofpeertjes… om er maar een paar te noemen.

Er gaat niets boven die unieke geur uit de keuken. Een mix van appel, kruidnagel, gember… Alleen dat al is een reden om regelmatig stoofpeertjes te maken. Die geur is zo verschrikkelijk lekker. En doet me verlangen naar lange donkere avonden bij de open haard.

Deze gevulde appels zijn een goed voorbeeld van al die smaken bij elkaar. Je begint met het maken van de vulling voor de appels. Die gaan dan gevuld en al de oven in en als kers op de taart maak je er de vegan custard bij.

Vegan custard

De vegan custard maakte ik met havermelk, maar je kunt hier ook kiezen voor een andere plantaardige melk. Het bindmiddel wordt verzorgd door maizena en de gele kleur die toch wel bij custard hoort, maak ik met een beetje kurkuma.

Vind je de custard niet zoet genoeg, dan kun je er makkelijk nog een beetje extra ahornsiroop aan toe voegen.

Ben je fan van custard? Probeer dan zeker eens deze custard egg tarts. of maak eens zelf appelstrudel!

Gevulde appels

Gevulde appel met vegan custard

4 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Dessert
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 4 stuks appel
  • 4 kaneelstokjes
  • 40 gr bruine suiker
  • 1 el kaneelpoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 80 gr tutti frutti
  • 40 gr pecannoten
  • 2 takjes munt
  • olijfolie

Vegan custard

  • 250 ml havermelk
  • 20 gr maizena
  • 20 gr ahornsiroop
  • 1/4 tl kurkuma
  • 1 tl vanille essence
  • zout

Instructies
 

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190˚C
  • Maal de tutti frutti in een keukenmachine grof. Voeg hieraan toe kaneelpoeder, gemberpoeder, zout en suiker en een scheutje olijfolie.
  • Haal het klokhuis van de appels er met een appelboor uit. Vul de appel met het fruitmengsel en stop er een kaneelstokje in.
  • Bak 15-20 minuten in de oven.
  • Rooster de pecannoten in een droge koekenpan en zet apart.
  • Voor het maken van de vegan custard meng je 50 ml van de melk met de maizena, kurkuma, zout en vanille. Roer dit tot een glad papje.
  • Verhit de rest van de melk met de ahornsiroop. Voeg het maizenapapje toe terwijl je blijft roeren. Het zal snel indikken.
  • Serveer de appels warm met custard, pecannoten en een blaadje munt.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.