De lekkerste cheesy tuna melt

15 minuten

Ik heb het al vaker gezegd, maar ik ben gek op kaas. Ik kan gewoon niet zonder. Gelukkig kan ik mijn liefde voor kaas in mijn gerechten verwerken. Zoals in deze cheesy tuna melt! Bij tuna melt hoort cheddar en mozzarella (vind ik) want dat smelt zo lekker. En laat dat nu precies de bedoeling zijn van dit heerlijke cheesy lunchrecept. 

Lunch time

Tuna melt is echt zo’n klassiek Amerikaans lunchgerecht. Het wordt daar al sinds halverwege de jaren 90 gemaakt, vaak in de vorm van een sandwich. Ondertussen is deze kazige lekkernij uitgegroeid tot comfortfood. In Nederland is het dan ook een vast item op de lunchkaart. Vandaag maak ik deze cheesy tuna melt tussen twee dikke snedes zuurdesembrood. 

Ik heb al eens eerder een variant van tuna melt gemaakt. Probeer ook eens deze tuna melt tosti met tomaat en avocado. 

Cheesy tuna melt maken

Tuna melt bestaat uit tonijnsalade met gesmolten kaas. Geloof me, dat is lekkerder dan het misschien klinkt. De tonijnsalade maak je door de ui, augurk en bleekselderij in een kom te doen. Vervolgens voeg je mosterd en mayonaise en toe. Voeg wat peper en zout toe naar smaak en meng de ingrediënten goed door elkaar. Zet de tonijnsalade apart. Deze cheesy tuna melt serveer ik vandaag tussen twee snedes zuurdesembrood. Ik besmeer de snedes met mayonaise, dit maakt de cheesy tuna melt lekker knapperig. Ik beleg de boterham met lekker veel kaas en natuurlijk de tonijnsalade. Even aftoppen met het tweede broodje, wat olijfolie toevoegen aan de pan en bak de tosti goudbruin. De tosti warm serveren is natuurlijk key voor het cheesy effect. Je kent het wel, dat de kaas zo het broodje uitdruipt. Hmmm!

 

Nog meer lekkere lunchrecepten

Zin in nog meer lunchfeest? Probeer dan dit broodje caprice met homemade pesto of deze gezonde salade met tomaat en pijnboompitten

De precieze bereidingswijze van deze overheerlijke cheesy tuna melt lees je hieronder:

Tuna melt

Tuna melt

Cheesy tuna melt

4.75 van 4 stemmen
Totale tijd 15 minuten
Gang Lunch
Keuken Amerikaans
Porties 2 porties

Ingrediënten
 

  • 2 blikjes tonijn op water
  • 2 el mayonaise 0,5 el per boterham
  • 3 tl mosterd
  • 4 augurken gesnipperd
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1/2 stengel bleekselderij fijngesneden
  • 6 plakjes cheddar
  • 4 plakken zuurdesembrood
  • 150 gr mozzarella
  • 6 plakjes cheddar
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Doe de tonijn met de gesnipperde rode ui, gesnipperde augurk en fijngesneden bleekselderij in een kom. 
  • Voeg de mosterd en mayonaise toe en meng dit goed. 
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Snijd per portie twee dikke plakken brood en besmeer deze met een laagje mayonaise. 
  • Beleg de boterham met de geraspte mozzarella, de tonijnsalade en de plakken cheddar. Maak af met de tweede snee brood.
  • Doe wat olijfolie in een pan en bak de tosti goudbruin aan beide kanten.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.