Organiseer jij een get together met vrienden of familie? Dan mogen de borrelhapjes op tafel zeker niet ontbreken. Borrelhapjes zijn namelijk niet alleen lekker, maar dienen ook als de perfecte ijsbreker. Wie houdt er nu niet van om over lekker eten praten?! Daarnaast kom je met een gevulde maag, de avond een stuk gezelliger door. Weet jij nog niet wat je wil maken voor jouw borrelavond? Bereid dan een aantal van mijn 12 favorieten voor jouw gasten óf maak allemaal iets.
1. Hummus board
Het kiezen van de juiste borrelhapjes hangt af van meerdere factoren, zoals het type evenement, het budget en natuurlijk de smaakvoorkeuren van je gasten. Iets wat altijd in de smaak valt, is mijn hummus board. Simpel, mooi en lekker.
2. Knoflookbrood
Dit homemade knoflookbrood is smaakvol, knapperig, kruidig en boterig. Het is heerlijk voor bij de borrel of een avondje op de bank. In dit recept maak ik het complete brood zelf; het is dus niet alleen een kwestie van een kant-en-klaar stokbrood vullen met kruidenboter en knoflook. Al kan dat natuurlijk ook, als je het jezelf net wat gemakkelijker wil maken.
3. Haring bitterballen
Niets is meer Hollands dan haring. Omdat ik enorm fan ben van een krokantje, ga ik dit keer voor haring bitterballen. Deze bijzondere bitterballen zijn niet moeilijk om te maken, maar laat de ragout wel lang genoeg koelen voor het beste resultaat. Succes!
4. Gevulde eieren met chorizo en chili
Makkelijk en snel om te maken zijn mijn gevulde eieren. Ik combineer deze klassieke gevulde eitjes met krokant uitgebakken chorizo en maak het geheel extra pittig met wat chilipoeder. Welke chorizo je gebruikt voor deze gevulde eieren, is erg afhankelijk van hoe pittig je dit gerecht wil hebben. Sommige chorizo soorten zijn namelijk érg spicy, terwijl anderen juist zachter van smaak zijn. Gebruik vooral jouw favoriet. I like it spicy, baby!
5. Camembert uit de oven
Een lekker kaasje om in te dippen, mag natuurlijk niet op de borrelplank gebruiken. Dit keer ga ik aan de slag met camembert. Je kunt ‘m zo op tafel zetten, maar er ook wat bijzonders mee doen! Ik maakte camembert uit de oven voor de ultieme smaaksensatie.
6. Nacho’s met gerookte makreel- en avocadosalsa en limoenroom
Deze nachos met gerookte makreel-avocadosalsa en limoenroom zijn helemaal het einde. Het is een crunchy snack met lekker veel smaak. Dit hapje is ideaal voor een grote groep, maar wees gewaarschuwd: een extra voorraadje mag niet ontbreken. Voor je het weet zijn ze op.
7. Whipped ricotta met gemarineerde tomaten
Whipped ricotta met gemarineerde tomaten is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat perfect is voor bij de borrel. De zachte, romige ricotta wordt luchtig opgeklopt en vervolgens geserveerd met sappige, gemarineerde tomaten voor een frisse smaakexplosie.
8. Pigs in a blanket
Pigs in a blanket is dé feestsnack waar ik altijd op terugval. Het is ontzettend makkelijk en snel te maken, wat ideaal is rondom de drukke werk- en schooldagen. Ik maak de knakworstjes altijd in croissantdeeg, maar heb je dit niet in huis, dan kan je het ook zeker maken met bladerdeeg.
9. Baguette pizza
Baguette pizza is een heerlijk en vooral makkelijk hapje voor jouw borrelplank. De knapperige korst en de smaakvolle toppings zijn he-le-maal het einde. Vooral de brie en mozzarella maken het enorm lekker. Deze kazen gaan goed samen met peer, walnoten en honing. De salami tilt het in geheel naar een nog hoger niveau. I can’t get enough!
10. Toasted ravioli
Er gaat niets boven toasted ravioli. De basis van toasted ravioli bestaat uit pastadeegkussentjes, oftewel ravioli. Deze kun je kant-en-klaar kopen of zelf maken. Je verandert ‘ravioli’ in ‘toasted ravioli’, door er een heerlijk krokant laagje aan toe te voegen. Dat laagje maak ik van geraspte kaas, venkelzaad en broodkruim. Het geeft een mega lekkere crunch!
11. Gemarineerde olijven en feta uit de oven
De combinatie van zoute olijven en romige feta is een absolute aanrader. Wel moet ik eventjes benadrukken dat het gebruik van olijven van goede kwaliteit essentieel is voor de smaakbeleving. Heb je die ingeslagen, dan weet je zeker dat je de lekkerste gemarineerde olijven en feta uit de oven ooit maakt. Het mediterrane karakter past perfect bij de borrel.
12. Pesto boter
Last but not least: pesto boter. Je hebt namelijk altijd een lekker smeersel nodig voor jouw borrelplank. Pesto is een felgroene Italiaanse saus bomvol smaak, combineer het met opgeklopte gezouten roomboter en je hebt een heerlijke pesto boter. Zo simpel is het!