Camembert uit de oven

25 minuten

Een lekker stukje camembert kan tijdens de borrel of een goede kaasplank natuurlijk niet ontbreken. Je kunt ‘m zo op tafel zetten, maar er ook wat bijzonders mee doen! Ik maakte camembert uit de oven voor de ultieme smaaksensatie. 

 

 

Een hagelwitte Franse schimmelkaas

Deze Franse witte schimmelkaas wordt gemaakt van rauwe koemelk. De melk wordt verwarmd waarna er bacteriën en stremsel aan toe worden gevoegd. Vervolgens giet men het mengsel in cilindervormige bakjes. De dag erna worden de gestolde kazen weer uit de houten bakjes gehaald en worden ze bestrooid met kaasschimmels en een laagje zout – het zout bevordert de groei van de schimmel. Na een week of twee ontstaat er dan ook een witte schimmel, die ook wel witte bloem wordt genoemd.

De kaas wordt in papier gewikkeld en in het bekende ronde houten doosje van (populieren)hout gestopt. Na een rijpingstijd van nog eens twee tot drie weken is de kaas eetbaar.

Tip: haal camembert een uur voor het opdienen alvast uit de verpakking. Serveer je hem toch op een plankje? Deze kaasplank van Excellent Houseware wil je in huis hebben!

Camembert uit de oven

Camembert is heerlijk op een toastje of een broodje, maar met dit recept voor camembert uit de oven leer je weer een hele nieuwe smaaksensatie kennen. De kaas smelt, waardoor je er een mini kaasfondue van maakt.

Camembert uit de oven

Camembert uit de oven

Camembert uit de oven

4.21 van 82 stemmen
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Bijgerecht, Snack
Porties 2 personen

Ingrediënten
 

  • 1 doosje goede camembert 250 g (in een houten doosje)
  • 1 takje tijm
  • 1 teen knoflook gehalveerd
  • olijfolie
  • toastjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190 °C. Verwijder de camembert uit het doosje, haal het plastic eraf en leg het kaasje terug in het houten doosje. Laat het deksel eraf.
  • Trek met een scherp mes een ruitpatroon in de bovenkant van het kaasje. Je wilt net door de korst heen snijden. Steek stukjes tijm en plakjes knoflook rechtop in het kaasje en verdeel ze daarbij over het hele oppervlak. Druppel een klein beetje olijfolie over het kaasje en zet het op een bakplaat ongeveer 20-25 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten is.
  • Serveer met lekkere toastjes.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.