Nachos met gerookte makreel-avocadosalsa en limoenroom

Categories: Recept

Bij een gezellige borrel of zomers weekend hoort natuurlijk ook een goede crunchy snack met veel smaak. En wat is er beter dan nacho’s?! Ik bracht deze ontzettend lekkere nacho’s met gerookte makreel-avocadosalsa en limoenroom in het leven. Dit hapje is ideaal voor een grote groep, maar wees gewaarschuwd: een extra voorraadje mag niet ontbreken. Voor je het weet zijn ze op.

Nacho’s met gerookte makreel-avocadosalsa en limoenroom

Deze nacho’s met een twist zijn lekker en makkelijk te maken, oftewel wat een top combo! De hartige nachochips met smeuïge salsa van avocado en gerookte makreelfilet zie je niet vaak, maar dat maakt het gerecht nu net zo leuk. Met nacho’s kun je natuurlijk eindeloos variëren, maar dit is weer eens iets anders. Dit hapje is perfect voor een vrolijke avond met vrienden en families en zal zeker in de smaak vallen bij liefhebbers van vis en pittige smaken.

Nachos met gerookte makreel avocado salsa

Nachos met gerookte makreel avocado salsa 3

Nacho's met gerookte makreel-avocadosalsa en limoenroom

No ratings yet
Bereidingstijd 25 minuten
Porties 10 personen

Ingrediënten
 

  • 1 sjalot
  • 1/2 avocado
  • 2 limoenen (1 geperst, 1 in partjes)
  • 1 zak naturel nachochips (200 gr)
  • 100 gr gerookte makreelfilet
  • 1/2 rode chilipeper (fijngehakt)
  • 1/2 bosje koriander (gehakt)
  • 1 el olijfolie
  • snuf zout
  • snuf peper
  • 125 gr zure room

Instructies
 

  • Mix allereerst in een mengkom de sjalot en avocado met het limoensap. Laat 5 minuten staan.
  • Voeg de makreelfilet, de chilipeper, het korianderblad en de olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de zure room in een kommetje. Knijp 1 partje limoen uit boven het kommetje en voeg een snuf zout toe. Roer door elkaar. 
  • Verdeel de tortillachips in een serveerschaal. Zet er een bakje met de makreelsalsa bij en een bakje met limoenroom. Leg de partjes limoen ernaast. Serveren maar!

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.