Baguette pizza
55 minuten
Wie is er nu niet dol op een goed gevulde borrelplank? Ik zet standaard elke maand een borrelplank op tafel, want laten we eerlijk zijn pas dan heb je het weekend gevoel echt te pakken. Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Dat bewijst deze makkelijke baguette pizza voor de borrelplank.
Baguette pizza
Baguette pizza is een heerlijk en vooral makkelijk hapje voor jouw borrelplank. De knapperige korst en de smaakvolle toppings zijn he-le-maal het einde. Een topping die niet mag ontbreken, is natuurlijk mijn grootste liefde: kaas. Ik gebruik dit keer brie en mozzarella. Deze kazen gaan perfect samen met peer, walnoten en honing. De salami tilt het in geheel naar een nog hoger niveau. I can’t get enough!
Feestelijk borrelen made easy
Maak het jezelf daarom vooral niet te moeilijk. Kies bijvoorbeeld voor recepten die je al eerder hebt gemaakt. Experimenteren is ontzettend leuk, maar zeker niet altijd nodig. Ook met simpele recepten kom je een heel eind. En zal ik je nog een geheimpje verklappen? Presenteer je hapjes op je mooiste borrelplank, dan ziet alles er automatisch al heel mooi uit. Ik vind het heerlijk om dit gerecht te combineren met toasted ravioli, pesto boter en gemarineerde olijven en feta uit de oven.
Op zoek naar nog meer inspiratie voor de borrel? Bekijk dan hier nog veel meer recepten voor de allerlekkerste borrelplanken en andere borrelhapjes.
Baguette pizza
Benodigdheden
- Bakplaat
- Bakpapier
Ingrediënten
- 75 gr brie
- 1/4 peer
- 1 tomaten
- 50 g mozzarella
- 1 baguette
- 2 el tomatentapenade
- 8 plakjes salami
- 1/2 tl gedroogde oregano
- 25 g walnoten ongebrande
- 1 el honing
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch), 180 graden (hetelucht). Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
- Snijd de brie in plakjes van 0,5 centimeter dik. Was de peer, snijd doormidden, haal het klokhuis er uit en snijd in plakjes. Snijd de tomaten in plakjes. Scheur de mozzarella in stukjes.
- Halveer de baguette in de lengte. Leg de helften op het bakpapier. Besmeer 1 kant met de tomatentapenade. Leg de salami en plakjes tomaat er op en top af met de mozzarella. Bestrooi met de oregano.
- Beleg de andere kant van de baguette met plakjes peer, walnoten en brie. En drizzle er wat honing over.
- Zet in de oven voor 15 minuten, tot de brie en mozzarella gesmolten is. Snijd de baguette helften in stukjes en leg op de borrelplank.
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.