Gevulde eieren met chorizo en chili

15 minuten

Pittige gevulde eieren

Pasen zou Pasen niet zijn zonder een lekker makkelijk recept met eieren. Dit keer maak ik iets extra bijzonders: pittige gevulde eieren! Ik combineer deze klassieke gevulde eitjes met krokant uitgebakken chorizo en maak het geheel extra pittig met wat chilipoeder.

Gevulde eieren ken je natuurlijk nog van de hapjestafel van vroeger, maar ze zijn tegenwoordig ook weer bij menig lunch of borrel te vinden. Eerder maakte ik al deze gevulde eieren met zalm, ook een absolute aanrader voor de Paasbrunch. Of gewoon voor een andere feestelijke dag in het jaar!

Je hebt voor dit gerecht hardgekookte eieren nodig. Vind je het lastig om deze tot de ideale temperatuur te garen, dan heb ik hier een handig artikel voor je hoe je eieren perfect kookt.

Chorizo

Welke chorizo je gebruikt voor deze gevulde eieren, is erg afhankelijk van hoe pittig je dit gerecht wil hebben. Sommige chorizosoorten zijn namelijk érg spicy, terwijl anderen juist zachter van smaak zijn. Gebruik vooral jouw favoriete soort of – als je geen idee hebt – kies dan voor een pikante soort. Want dat komt in dit geval de smaak absoluut ten goede.

Ben je geen fan van chorizo, dan kun je dat natuurlijk ook goed vervangen voor salami. Of voor iets heel anders, zoals bijvoorbeeld stukjes gerookte zalm of makreel. Het gevulde eitje past zich wel aan!

Check ook deze gevulde eieren met zalm

gevulde eieren

gevulde eieren

Pittige gevulde eieren met chorizo en chili

4.50 van 16 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 12 stuks
Calorieën 72 kcal

Ingrediënten
 

  • 6 eieren hardgekookt
  • 2 el mayonaise
  • ½ chorizo in stukjes, vel verwijderd
  • 1 tl citroensap
  • ½ tl chilipoeder
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl zout
  • 1 el bieslook gehakt

Instructies
 

  • Verhit een koekenpan zonder olie en bak hierin de chorizo uit tot krokant. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier en hak met een mes tot kleine kruimels. Bewaar een eetlepel van de chorizo-olie.
  • Snij elk ei doormidden met een scherp mes en wip het eigeel eruit. Doe dit over in een apart kommetjes.
  • Meng het eigeel met de chorizo-olie, chilipoeder, mayonaise, knoflook en zout. Pureer het met een staafmixer tot een glad geheel.
  • Doe het eiermengsel over in een spuitzak en vul hiermee de halve eieren weer. Verkruimel de chorizo erover en eindig met bieslook.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 72kcalKoolhydraten: 1gProteine: 4gVet: 6gVerzadigde vetten: 2gTrans Fat: 1gCholesterol: 88mgNatrium: 243mgKalium: 36mgVezels: 1gSuiker: 1gVitamine A: 208IUVitamine C: 1mgCalcium: 13mgIJzer: 1mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.