Herfst

Dit recept valt onder

Witlofsalade met kweepeer en blauwe kaas

Samenvatting

  • Voorbereiden 10 minuten
  • Bereiden 10 minuten
  • Aantal personen 2

Ingredienten

1 grote kweepeer

3 stronkjes witof

10 gram boter

15 gram suiker

1 tl rozenwater

40 gr pistachenootjes (gepeld)

100 gr blauwe kaas

Sharing is caring!

Witlofsalade met kweepeer

De smaken in deze salade gaan wonderwel samen. Per definitie is een witlofsalade met blauwe kaas altijd erg lekker en in combinatie met de kweepeer is het nog lekkerder.

De kweepeer kun je niet – zoals met een gewone peer – rauw verwerken in de salade. Je moet deze eerst langzaam bakken en karameliseren. Maar dat maakt deze witlofsalade nou juist so lekker!

Check ook het recept voor de walnotenpudding met kweepeer

Witlofsalade met kweepeer

Witlofsalade met kweepeer en blauwe kaas

Aantal personen: 2
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 1 grote kweepeer
  • 3 stronkjes witof
  • 10 gram boter
  • 15 gram suiker
  • 1 tl rozenwater
  • 40 gr pistachenootjes (gepeld)
  • 100 gr blauwe kaas

Instructies

  1. Schil de kweepeer en verwijder het klokhuis.
  2. Snijd in plakjes.
  3. Smelt de boter in een koekenpan en bak de kweepeer rondom bruin
  4. Strooi na een paar minuten de suiker eroverheen en laat op laag vuur rustig karameliseren tot de kweepeer zacht en gaar is.
  5. Snijd de witlof in reepjes. Meng met de kweepeer en besprenkel met wat rozenwater.
  6. Hak de pistachenootjes grof en verkruimel de kaas.
  7. Verdeel over de salade

Nog meer lekkers