Marokkaanse recepten

Marokkaanse recepten zijn pure magie in je pan. Denk: de geur van saffraan en kaneel die je keuken vult, en tajines die pruttelen alsof ze een geheim vertellen. Fluffy couscous, pittige harira en zalige pastilla die smelt in je mond. Dit is geen doorsnee koken; dit is een smaakexplosie waar je handen spontaan van gaan klappen. 

Marokkaans

De Marokkaanse keuken is ontzettend rijk van smaak. Vooral de variatie aan gerechten zorgen ervoor dat iedereen zich welkom voelt in deze keuken. Of je nu kiest voor een simpele maaltijd, ingewikkelde maaltijd of creatieve maaltijd – het lekkerste recept vind je hier. Dus trek je avontuurlijke schoenen aan en kook er op los!

Marokkaanse recepten

Hartig en de Marokkaanse keuken, zijn twee dingen die heel goed samengaan. Zo kan ik ultiem genieten van mijn: hartige baklava met zoete aardappel en feta en bastilla. Maar ook enorm van een lekkere tajine. Oftewel een Marokkaans gerecht dat wordt gestoofd in een tajine, een aardewerken schaal. Vaak bevatten Marokkaanse tajinegerechten kip of lamsvlees. De lamstajine is op dit moment mijn keuken favoriet.

Ben je overigens al bekend met Marokkaanse harira? Het is een gruwelijk lekkere soep: stevig, kruidig en lekker vullend. Ik maak hem van linzen, kikkererwten en rundergehakt.

Én couscous, ken je dat ook? Couscous is ongetwijfeld een van de meest iconische Marokkaanse gerechten. Ik ben echt gek op couscous en bedacht er allerlei topgerechten mee. Probeer maar eens mijn: kleurige couscoussaladecouscous salade met bloemkool, broccoli en artisjokhartengevulde paprika’s met parelcouscous en kikkererwten, couscous met gestoofde groenten, couscous wraps, granenbowl met geroosterde harissakip en groenten, freekeh-salade met biet en broccoli

Marokkaans eten biedt voor ieder wat wils. Zo kun je gaan voor een van de hartige gerechten die ik eerder noemde, maar ook voor een van mijn zoete gerechten. Na het eten van een zoet gerecht, ben ik vaak niet meer te stoppen. Vooral honing kaneelrolletjes, baghrir met pistache en honing, amandelkoekjes met kardemom dadelkoekjes en baklava vind ik heerlijk, vooral met een kop Marokkaanse thee.

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Hot, hot, hot

Populaire Thema's

Op zoek naar een lekker recept? Ik heb er genoeg voor je! Hoe, wat, waar?
Kies een thema hieronder en ik geef je alles wat ik heb.

Alle categorieën
Alle categorieën