Deze week staat er weer een verrassend menu op jou te wachten. Vis, vlees en vega, ik heb er allemaal aan gedacht. Deze week kies is voor een reis rond de wereld. Ben je benieuwd naar mijn nieuwe weekmenu? Lees dan snel verder en laat je verrassen door deze wereldse lekkernijen.
Maandag – Salade alla anna d’antuono
De waarheid is dat salades eigenlijk alleen saai zijn als je ze saai maakt. Als je dus niet volledig geniet van elke hap van die prachtige, frisse groenten, is er een simpele verklaring: je doet het verkeerd. Wie je niet hoeft te vertellen hoe je een goede salade maakt, zijn de Italianen. Daarom zet ik deze maandag een Italiaanse vullende salade alla anna d’antuono op tafel.
Dinsdag – Bocoles: Mexicaanse maiskoekjes
Deze heerlijke bocoles, ook wel Mexicaanse maïspannenkoeken, zijn eenvoudig om te maken en heerlijk met een zelfgemaakte guacamole. Het gerecht is net even iets anders dan de standaard pannenkoek. Ik ben dol op dol op de Mexicaanse keuken, dit gerecht is dan ook echt een feestje!
Woensdag – Surinaamse okersoep
Op zoek naar een goed vullende maaltijdsoep? Dan is deze Surinaamse okersoep met zoutvlees en antroewa’s hét gerecht voor jou! Dit is een vullende soep, die je naar smaak en wens kunt variëren. De ster van de show: okra. Deze exotische vrucht is langwerpig en groen van kleur en vrij mild van smaak. De één vindt het qua smaak lijken op een courgette, of aubergine, en ander weer op asperge. Hoe dan ook: het is geweldig in combinatie met soep.
Donderdag – Bloemkoolpilaf
Pilaf, of pilav, is een rijstgerecht dat bestaat in veel verschillende variaties. Dit keer maak ik een bloemkoolpilaf op basis van rode rijst, harissa, en natuurlijk bloemkool. Het Midden-Oosters rijstgerecht is fantastisch. De peterselie en granaatappelpitjes maken deze bloemkoolpilaf helemaal af.
Vrijdag – Vegetarische stoofschotel met parelgort en venkel
Wist je dat een stoofschotel niet per definitie vlees hoeft te bevatten? Dit keer maak ik daarom een stoofschotel met parelgort en bonen. Net als met de meeste stoofschotels heb je iets meer tijd nodig om dit te bereiden. Maar onthou dat je daarvoor niet in een pan hoeft te blijven roeren. Deze stoofschotel maak je het makkelijkste in de oven. So easy!
Zaterdag – Thaise gestoofde kip
Zin in een beetje Thailand in je eigen keuken? Ga dan voor deze Thaise gestoofde kip. Dit gerecht kost even wat tijd, maar moeilijk om te bereiden is het absoluut niet. Het vlees wordt heerlijk sappig en mals door het stoven. Ik serveer het met rijstnoedels, Paksoi, vooral de Shanghai paksoi van de foto, vind ik er heel goed bij passen.
Zondag – Paasbroodjes
Het is Pasen dus tijd voor de paasbrunch! Naast alle zoetigheden zoals een paasbrownie of paas cheesecake, maak ik ook deze paashaas broodjes met kaas en een eitje. Hoe leuk zijn ze? Ook fantastisch om samen met de kids te maken. Eerst de eieren verven en daarna konijntjes knutselen.