Paasbrownie ook ideaal voor leftover paaseitjes

50 minuten

Heb jij het hele huis al vol staan met schaaltjes vol paaseieren? Je vindt ze tegenwoordig is alle smaken, het is allang niet meer gewoon puur, melk en wit, maar van limoncello tot karamel zeezout alles komt voorbij, natuurlijk heerlijk om zo te snoepen, maar wat dacht je van ermee bakken? Dat kan natuurlijk ook! Zo maak je deze brownie met paaseieren.

Brownie recept

Er zijn veel verschillende brownie recepten te vinden, zo heb ik al eerder mijn brownie recept gedeeld van fudgy brownies met pecannoten, kun je ook een brownie maken in de airfryer of een gezonde brownie zoals deze. Maar deze keer geef ik aan mijn brownie recept een paastwist en maak ik de brownie van paaseieren. In totaal heeft deze brownie maar 5 ingrediënten dus je hoeft er naast de paaseitjes niet veel voor in huis te halen.

Paaseieren zoeken

Gebeurt het jou ook elk jaar weer? Doe je opeens een kast open, rolt er nog een paaseitje uit. Ik ga altijd los met het paaseieren verstoppen, maar de kids vinden ze nooit allemaal en ik vergeet natuurlijk waar ik ze allemaal stop. De oplossing is deze paaseieren brownie. Want ook met je overgebleven paaseieren kun je deze brownie maken. Is het ondertussen al bijna kerst dan kan het natuurlijk ook heel goed met gewone chocolade of bijvoorbeeld een doos bonbons. 

Perfect voor Pasen

Wat mij betreft zijn Pasen en de Kerst de meest culinaire feestdagen die we in Nederland hebben. Alleen verschillen de twee wel flink van elkaar. Zo draait het bij Kerst allemaal om het kerstdiner en bij Pasen om de paasbrunch. Tijdens Pasen proppen we ons helemaal vol met eieren en chocolade en in deze brownie vind je ze allebei, niet alleen gewone eieren maar dus ook chocolade paaseitjes. Deze brownie is dus perfect voor Pasen. Wil je nog meer op de paastafel zetten? Kies dan voor een Italiaans paasbrood en gevulde eieren

Leftover chocolade paasei brownies

Paasbrownie ook ideaal voor leftover paaseitjes

4.25 van 16 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Koek & Gebak, Zoet
Keuken pasen
Porties 8 stukjes

Benodigdheden

  • Brownievorm van 29 x 19 cm
  • Bakpapier

Ingrediënten
 

  • 200 gr pure chocolade paaseitjes (of gewoon pure chocolade)
  • 175 gr roomboter + boter om in te vetten
  • 325 gr suiker
  • 130 gr bloem
  • 3 eieren maat M
  • Snufje zout
  • Extra gemengde chocolade paaseitjes, bijvoorbeeld praline, wit, melk ca. 15-20 stuks

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170 graden (elektrisch), 150 graden (hetelucht). Vet de brownievorm in met boter en bekleed met bakpapier.
  • Doe de pure chocolade eitjes samen met de boter in een vuurvaste schaal en laat ze au bain-marie smelten. Neem wanneer de chocolade gesmolten is de schaal van het vuur en roer de suiker en een snufje zout erdoor. Spatel de bloem door het beslag en meng 1 voor 1 de eieren erdoor tot je een glad beslag krijgt en de eieren volledig door het beslag zijn opgenomen.
  • Schep de helft van het beslag over de brownievorm. Verdeel 10 chocolade paaseieren over het beslag, het beste kun je hiervoor ongevulde paaseitjes gebruiken. Verdeel de rest van het beslag gelijkmatig over de brownievorm.
  • Bak de brownies 30-35 minuten in de voorverwarmde oven. Het is klaar wanneer de bovenkant droog aanvoelt. Haal uit de oven, laat 2 tot 5 minuten afkoelen en druk dan de rest van de paaseitjes in de brownie. Laat de brownie verder afkoelen. Snijd de volledig afgekoelde brownie in 8-10 stukjes.
  • Tip: Omdat de brownie nog behoorlijk warm is wanneer hij uit de oven komt kunnen gevulde chocolade eitjes snel smelten. Wacht een paar minuten en druk ze er dan in. Als je de brownie verder laat afkoelen in de koelkast blijven de eitjes mooi heel.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

Leftover chocolade paasei brownies

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.