Volkorenwraps met honing-mosterdkip en spinazie

20 minuten

Zo’n altijd goed-recept waar je er nooit genoeg van hebt, deze volkorenwraps met honing-mosterdkip en spinazie. Snel, makkelijk en een echte publiekslieveling. 

Honing-mosterdkip: mijn tips

De ster van de show in dit gerecht is zonder twijfel de honing-mosterdkip. Een niet voor niets klassieke combinatie, waar je gegarandeerd punten mee scoort. Die honing-mosterdkip maak ik door vloeibare honing, grove mosterd en knoflook te mengen tot een marinade en daar de kip mee in te wrijven. Ik kies hier voor kipfilethaasjes: het meest verfijnde deel van de kip. Die stukken zijn hartstikke mals en zacht, en hebben maar weinig tijd nodig om te garen. Ik gril de kipfilethaasjes het liefst gaar in een grillpan (of op de barbecue), maar bakken in een antiaanbakpan kan ook heel goed. 

Wrap of tortilla?

Er bestaat altijd veel verwarring rondom de termen ‘tortilla’. Want wanneer is het nou een tortilla, en wat is een taco? Het is ook best ingewikkeld, dus in dit artikel leg ik het helemaal uit. Een wrap is eigenlijk gewoon een andere benaming van een tortilla en zegt verder niets over het type gerecht. Volkorenwraps zul je in Mexico niet zo snel tegenkomen maar zijn wel geïnspireerd op de bloemtortilla’s die je daar veel tegenkomt. Voor deze honing-mosterdkip zijn grote volkorentortilla’s de perfecte jas. Je kunt ze goed vullen en ze daardoor ook heel gemakkelijk meenemen. Vouw in dat geval de zijkanten naar binnen en verpak ze strak in aluminiumfolie. Helemaal klaar voor een picknick of snelle to-go lunch!

Wraps met kip

Wraps met kip

Volkorenwraps met honing-mosterdkip en spinazie

4.34 van 12 stemmen
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 1 el grove mosterd
  • 1 el honing
  • 1 teen knoflook geperst
  • 500 g kiphaasjes
  • 1 el olijfolie
  • 4 volkorenwraps
  • 4 el crème fraîche
  • 50 g geraspte belegen kaas
  • 50 g babyspinazie

Instructies
 

  • Maak van de mosterd, honing en knoflook een marinade en wrijf hier de kiphaasjes mee in.
  • Verhit in een antiaanbak- of grillpan de olijfolie en bak de kiphaasjes in 5 minuten goudbruin en gaar. Zorg dat je het vuur niet té hoog zet, anders loop je het risico dat de mosterd verbrand.
  • Snijd de kiphaasjes overlangs doormidden.
  • Bestrijk de volkorenwraps met 1 eetlepel crème fraîche en bestrooi met de geraspte belegen kaas.
  • Beleg met spinazie en verdeel de plakken kiphaasje erover.
  • Rol op en serveer.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.