Gebakken rijst met ei, spinazie en avocado – Arroz de Vida

20 minuten

Arroz de vida!

Een van de gerechten die ik proefde tijdens mijn foodtruck speurtocht in de US was dit heerlijke ontbijt. Ja je hoort het goed. Dit wordt in sommige gedeeltes van de US geserveerd als ontbijt, maar je kunt het natuurlijk ook prima als avondmaaltijd serveren.

Rijst doet leven

In Spaanstalige landen, Mexico en Zuid Amerika is rijst een van de belangrijkste granen die er worden gegeten. Ook in Azië trouwens. Een van de redenen daarvoor is dat rijst warmte nodig heeft om te kunnen groeien. Warmte en water.

Als je ooit in Azië bent geweest dan heb je daar ongetwijfeld de rijstvelden gezien. Prachtig vind ik het.

Maar daar komt dit gerechtje dus niet vandaan. Het is mijn versie van het gerecht wat ik in Amerika proefde. En ik noem het arroz de vida. Arroz betekent rijst en vida betekent leven.

Ontbijt, lunch of diner

Deze heerlijke arroz de vida kun je eten als ontbijt, lunch of diner. Het is eigenlijk een gebakken rijst en dat combineer ik hier met broccoli en spinazie. Voor de rijst zelf kies ik voor zilvervliesrijst. Lekker even wat meer vezels.

Wil je er wat vlees aan toevoegen maak dan een arroz con pollo. Oftewel een rijst met kip. Of een rijst met bonen. De keus is geheel aan jou en je kunt dit gerechtje makkelijk aanpassen naar wens.

gebakken rijst met ei, bimi, spinazie en avocado

Gebakken rijst met ei, spinazie en avocado

4.50 van 24 stemmen
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Zuid-Amerikaanse keuken
Porties 2 portie(s)
Calorieën 572 kcal

Ingrediënten
 

  • 125 g zilvervliesrijst
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • Olie
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • 1 handvol broccolini bimi
  • 1 handvol spinazie
  • 3 eiwitten
  • 1 avocado
  • 1 el pesto
  • 1 el sambal

Instructies
 

  • Kook de rijst, giet af en zet apart.
  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwarm een beetje olie in een koekenpan en bak de ui en de knoflook met zout en versgemalen zwarte peper circa 2 minuten.
  • Snijd de croccolini en bak het samen met de spinazie tot de spinazie geslonken is. Voeg de rijst en de eiwitten toe en bak tot de eiwitten gestold zijn.
  • Schep het rijstmengsel op een bord. Schil en ontpit de avocado en snijd hem in plakjes. Serveer de rijst met plakjes avocado, pesto en sambal.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 572kcalKoolhydraten: 86gProteine: 21gVet: 19gVerzadigde vetten: 3gCholesterol: 1mgNatrium: 441mgKalium: 1769mgVezels: 17gSuiker: 9gVitamine A: 3610IUVitamine C: 295mgCalcium: 217mgIJzer: 4mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.