Kipkluifjes met honing, pistache en een romige dip

1 uur 40 minuten

Kipkluifjes: heerlijk, toch? Maar de standaard specerijenmix of kant-en-klare marinade is allesbehalve spannend. Dat kan beter! Koop daarom naturel kipkluifjes bij de slager of poelier en breng ze zelf op smaak met saffraan en honing. Serveer met citroen, peterselie, pistache en een frisse crème fraîche-dip met baharat.

Baharat: wat is dat?

Baharat is een specerijenmix die goed verkrijgbaar is in de supermarkt. Kun je het niet vinden? Vervang dan voor bijvoorbeeld garam masala of ras el hanout. Je mixt de baharat met de frisse en romige crème fraîche tot een lekkere dip voor bij de kipkluifjes.

Kipkluifjes met honing en pistache

Kipkluifjes met honing en pistache

Kipkluifjes met saffraan, honing en pistaches

No ratings yet
Bereidingstijd 40 minuten
Marineren 1 uur
Totale tijd 1 uur 40 minuten
Gang Bijgerecht, Snack
Porties 16 stuks
Calorieën 136 kcal

Ingrediënten
 

  • snuf saffraan echt maar een paar draadjes!
  • 3 citroenen
  • 1/4 bosje tijm blad gerist
  • 4 tenen knoflook in plakjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 kg kipkluifjes
  • zeezoutvlokken en zwarte peper
  • 2 el vloeibare honing
  • 50 gr gepelde pistachenoten grof gehakt
  • 100 gr crème fraîche
  • 1 el baharat zie tip bovenaan dit artikel
  • 1 bosje verse peterselie

Instructies
 

  • Week de saffraan in 1 eetlepel warm water. Rasp de schil van 2 citroenen fijn. Pers 2½ citroenen uit en snijd de laatste ½ citroen in partjes.
  • Houd 1 eetlepel citroensap apart en doe de rest in een kom of schaal. Klop de citroenrasp, de tijm, de knoflook en de olijfolie erdoor. Schep de kipkluifjes erdoor, dek af en zet 1 uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Schep de kip uit de marinade, dep droog en bestrooi met zout en peper. Leg de in een ovenschaal of op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze 15 minuten.
  • Meng intussen de saffraan met het weekwater, de bewaarde eetlepel citroensap, de honing en de pistaches. Lepel het mengsel na de 15 minuten bakken over de kipkluifjes, zet terug in de oven en bak nog 5-10 minuten, of tot de kluifjes gaar zijn.
  • Doe de crème fraîche in een kommetje, knijp er 1 partje citroen bovenuit en breng op smaak met wat zout. Strooi de baharat er overheen.
  • Serveer de kipkluifjes met de dip, verse peterselie en de citroenpartjes.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 136kcalKoolhydraten: 6gProteine: 7gVet: 10gVerzadigde vetten: 3gTrans Fat: 1gCholesterol: 33mgNatrium: 37mgKalium: 137mgVezels: 1gSuiker: 3gVitamine A: 53IUVitamine C: 11mgCalcium: 14mgIJzer: 1mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.