Pasta met spinazie en tomaat

Tijd

Categorieën: Diner, Pasta, Recept, Snel, WW recepten

Makkelijke pasta met spinazie en tomaat

Dat ik fan ben van pasta wisten jullie natuurlijk allang. Sterker nog, te oordelen aan de populairste recepten zijn jullie ook fan van mijn pasta bolognese en van de pasta met broccoli uit de oven. Vandaag pasta met spinazie en tomaat.

Dit is ook weer een heerlijk en makkelijk recept om te maken als snelle avondmaaltijd.

Spaghetti

Voor deze pasta met spinazie en tomaat gebruikte ik spaghetti. Maar je kunt het ook prima eten met elke andere soort pasta. Ik maak op die manier vaak restjes op. Ik heb soms een la vol met allemaal aangebroken soorten pasta. Dus gebruik gewoon wat je voorhanden hebt.

Vind je de pasta nu te ‘droog’ zonder saus, dan kun je er goed een neutrale tomatensaus aan toevoegen of een eetlepeltje pesto erdoor doen.

De tomatensaus is dan nul extra punten, de pesto daarentegen heeft wel punten dus hou daar rekening mee.

Er gaat veel spinazie in dit recept en je denkt misschien; hoe krijg ik die 300 gr spinazie in hemelsnaam in de pan? Spinazie slinkt enorm dus doe het eventueel in gedeeltes.

Als variatie is het ook erg lekker om dit eens te maken met boerenkool in plaats van spinazie.

pasta met spinazie en tomaat

Pasta met spinazie en tomaat

4.58 van 14 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 portie(s)

Ingrediënten
 

  • 100 gr spaghetti
  • 1 rode ui
  • 300 gr spinazie
  • 200 gr gehakt mager rundergehakt
  • peper en zout
  • 1 el Italiaanse kruiden gedroogd
  • 100 gr kerstomaatjes door midden
  • Geraspte kaas om te serveren

Instructies
 

  • Zet een pot met ruim water op en doe hier zout in.
  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en zet apart.
  • Snij de rode ui in ringetjes.
  • Verhit een koekenpan met wat olijfolie en bak hierin de ui glazig. Voeg het gehakt toe en bak dit rul en gaar.
  • Voeg de italiaanse kruiden plus peper en zout naar smaak toe.
  • Als het gehakt gaar is voeg je de spinazie toe. Doe dit eventueel in gedeeltes als de spinazie teveel is voor de pan. Het slinkt snel genoeg.
  • Als laatste voeg je de kerstomaatjes toe en deze bak je even mee.
  • Voeg de spaghetti toe en warm even door. Serveer met wat geraspte kaas.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!