Traybake zalm & asperges

30 minuten

Traybake zalm en asperges

Hey daar, keukenhelden! Ik heb een lekker makkelijk recept voor je. Niks uren in de keuken staan, maar gewoon lekker snel aanschuiven: traybake zalm en asperges, oftewel een eenpansgerecht. En ik maak hem ook nog eens op de barbecue

Traybake

Nu hoor ik sommigen van jullie al denken: “Tray-watte?” Geen paniek, lieve mensen. Traybake is gewoon een fancy woord voor het bereiden van eten op een bakplaat. Het is net zo makkelijk als het klinkt! En deze traybake combineert de lekkere smaak van zalm met de knapperige textuur van asperges – een match made in culinaire hemel.

Dus hier komt het beste deel: dit gerecht kan worden gemaakt in de oven OF op de barbecue. Jaja, of je nu binnen wilt blijven en je oven wilt gebruiken of naar buiten wilt gaan en die grill vaardigheden wilt laten zien, deze traybake is een keeper.

Nog gezond ook

Deze traybake zalm en asperges is niet alleen makkelijk te maken, maar ook nog eens supergezond! Zalm zit boordevol omega-3 vetzuren die goed zijn voor je hart en asperges zitten vol met vitamines en mineralen. Dus terwijl je geniet van dit heerlijke gerecht, geef je ook nog eens een boost aan je gezondheid – win-win!

Dus waar wacht je nog op? Het is tijd om indruk te maken op de fam met dit eenvoudige recept, dat zo lekker smaakt dat ze denken dat je urenlang in de keuken hebt gestaan. Maar wij weten wel beter, toch?

Traybake zalm en asperges

Traybake zalm en asperges

Traybake zalm & asperges

3.83 van 39 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang diner
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 4 zalmfilets
  • 1 bundel groene asperges
  • 400 gram rode cherrytomaten rood en oranje
  • Mais uit potje
  • 2 sjalotjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • Voor de zalm topping
  • Handje panko broodkruimels
  • Handje pistachenoten fijngehakt
  • 2 el honing
  • 3 el olijfolie
  • 2 el verse peterselie fijngehakt
  • snufje zout
  • snufje peper

Instructies
 

  • Verwarm de oven (of BBQ) voor op 200 graden.
  • Snijd alle groenten fijn en leg alles op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  • Besprenkel de ingrediënten met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de panko, pistachenootjes, honing, olijfolie en peterselie met zout en peper in een kom voor de topping.
  • Leg de zalmfilets op de bakplaat tussen de groenten en bedek met een dikke laag topping.
  • Bak de zalmfilets in 20 minuten gaar en serveer direct.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.