Tortilla cups

40 minuten

Soms heb je van die dagen waarop je geen zin hebt in brood voor de lunch en wil je net even wat meer afwisseling. Dan zijn mijn tortilla cups een geweldige oplossing! Deze heerlijke kleine quiches kun je makkelijk maken en ook nog eens makkelijk meenemen. Naar werk, school of een picknick. Kids love them!

Tortilla cups

Tortilla cups zijn kleine quiches die je maakt met tortilla’s in plaats van met bladerdeeg. De voorbereiding kost je slechts een kwartiertje. Het enige wat je nodig hebt zijn grote tortilla’s, eieren, melk of slagroom en wat heerlijke groenten en vleeswaren waarmee je ze helemaal af maakt. Ik ging voor erwten, gekookte hamreepjes, salami, paprika en geraspte mozzarella. Maar je kunt hier natuurlijk in variëren. Misschien heb je nog wel wat koelkast leftovers die je hierin kunt verwerken!

De truc van dit gerechtje is dat je het klaarmaakt in een muffinblik. Zo blijven de tortilla cups stevig en worden ze mooi van vorm. Én omdat ze er zo leuk uitzien is het ook een goede manier om kinderen meer groenten te laten eten. Daarnaast is het weer eens iets anders dan een boterham met hagelslag uit de broodtrommel!

Ben je benieuwd naar andere lunchtoppers? Probeer dan ook eens mijn hartige muffins met gerookte kip en olijven, sandwiches met zelfgemaakte kipsalade, club sandwich met kip, bacon en avocado sandwich zalmtartaar met radijs, bleekselderij en veldsla, broodje haring 2.0 of broodje brie met prosciutto en homemade vijgenchutney.

Tortilla cups

Tortilla cups

4 van 35 stemmen
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 12 personen

Benodigdheden

  • 1 vel bakpapier
  • 1 bord of kom met doorsnede van 11cm
  • Muffinblik 12 stuks
  • 1 kom

Ingrediënten
 

  • 4 grote tortilla's
  • 6 eieren
  • 100 ml volle melk of slagroom
  • snuf zout
  • snuf peper
  • 75 gr gekookte hamreepjes
  • 60 gr erwten (vers of ontdooit)
  • 4 plakjes salami (in reepjes)
  • 0,5 paprika (in kleine blokjes)
  • 50 gr geraspte mozzarella of jonge kaas

Instructies
 

  • Zoek in je keukenkastje een bordje of kom met een doorsnee van ongeveer 11 cm. Snijd daarmee uit elke tortilla 3 cirkels.
  • Warm de tortilla's even op in de magnetron (10-20 seconden) om ze zachter te maken en bekleed met elke cirkel een holte van een muffinblik. Druk ze goed in de vorm zodat je ruimte creëert voor de vulling. 
  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop in een kom de eieren goed los met de melk, zout en peper.
  • Verdeel de ham en erwtjes over 6 van de bodempjes. Verdeel de salami en paprika over de andere 6 bodempjes. 
  • Verdeel het losgeklopte ei over de 12 bodempjes, bestrooi ze met de mozzarella en bak ze 15 minuten in de oven. Je kan er nog een beetje salami bovenop doen.
  • Laat ze iets afkoelen en serveer ze warm. 
  • Tip: de tortillacups zijn koud ook lekker en makkelijk voor in de broodtrommel. 

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

Tortilla cups

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.