Tortilla burgers

tortilla burgers

Dit recept is voor burgerliefhebbers die op zoek zijn naar een nieuwe spannende twist. Je hebt burgers natuurlijk al in allerlei kleuren, soorten en maten. Maar vandaag ga ik voor extra bijzonder… drummroll please! Ik stel je voor aan de tortilla burger. Het fijne aan deze burger is dat je hem binnen no-time op tafel zet én als je deze eenmaal hebt geproefd, dan heb je direct een nieuwe guilty pleasure. De burger is knapperig en zacht door de tortilla, vol van smaak door het spicy gehakt en mega romig door de tzatziki.

Tortilla burger

Deze unieke creatie is een feestje voor jouw buik. De basis van de tortilla burger is natuurlijk het gehakt. Wat voor gehakt je gebruikt, is aan jou. Zo heb je rundergehakt, kalkoengehakt, kipgehakt, kalfsgehakt en varkensgehakt. Dat leg je op jouw favoriete soort tortilla en dan gaat het de pan in. Nog even wat rode ui, tomaat, peterselie en tzatziki erbij and your good to go!

Tzatziki

Heerlijk in combinatie met deze tortilla burgers is mijn favoriete zomersaus: tzatziki. Je kunt het natuurlijk kant-en-klaar kopen in de supermarkt, maar het is nog veel lekkerder als je het zelf maakt. Het kost wel wat tijd, maar dan heb je ook wat. Ben je nou niet de grootste fan van rauwe knoflook? Rooster de knoflook dan eerst eventjes in de oven, dan wordt het wat milder van smaak – weglaten is natuurlijk ook een optie.

Én als je nog wat tzatziki overhebt, is dat helemaal niet erg. Het is namelijk ook heerlijk om je stokbroodje in te dippen de volgende dag. En bij geroosterd vlees van de barbecue is het helemaal een aanrader!

tortilla burgers

Tortilla burgers

4.20 van 210 stemmen
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 4

Benodigdheden

  • 1 koekenpan
  • 1 kom

Ingrediënten
 

  • 2 rode uien (1 door het gehakt, 1 als topping)
  • 2 tomaten (1 door het gehakt, 1 als topping)
  • 1 rode peper
  • bosje peterselie (handje door het gehakt de rest als topping)
  • 1 knoflookteen
  • 1 blikje tomatenpuree
  • olijfolie
  • snuf zout
  • snuf peper
  • snuf gerookte paprikapoeder
  • 4 wraps
  • 400 gr gehakt
  • 500 gr tzatziki

Instructies
 

  • Doe het gehakt, de rode ui, de rode peper, de tomaat, de peterselie, de knoflook, het gerookte paprikapoeder, de tomatenpuree, de olijfolie, het zout en de peper in de kom en meng alles goed door.
  • Druk het gehakt op de wraps en bak de wraps in een koekenpan met de gehakt topping aan de onderkant, tot het gehakt volledig gaar is.
  • Beleg de gebakken gehaktwraps met rode ui, tomaat, peterselie en tzatiki.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.