Hartige muffins met gerookte kip en olijven

Hartige muffins met gerookte kip en olijven

Muffins vind ik echt ideaal als snelle snack tussendoor of als makkelijke maaltijd om mee te nemen voor onderweg. Niet alleen de zoete exemplaren, maar ook zeker hartige muffins met een knapperig kaaskorstje en hartige ingrediënten.

Ik maak deze altijd per 12 tegelijk. Hou ik over (wat overigens niet zo vaak gebeurt…) dan vries ik ze eenvoudig per stuk in. Wil ik iets mee nemen voor onderweg, dan haal ik er eenvoudig één of meer uit de vriezer en neem ze zo mee. Tegen de tijd dat ik ze wil eten zijn ze al ontdooid! Ideaal.

Deze hartige muffins zijn gevuld met lekker veel gerookte kip en olijven zodat ze niet alleen makkelijk maar ook nog eens bomvol smaak zitten. Wil je liever een glutenvrije variant hierop? Check dan het recept voor de eiermuffins.

Om de muffins te maken gebruik ik mijn Kenwood Chef Titanium XL. Ik klop hier de vloeistoffen even goed mee los om vervolgens de droge ingrediënten toe te voegen. Die mix ik even heel kort met de vlinder samen en dan is het beslag voor deze hartige muffins al klaar!

hartige muffins 01

hartige muffins 01

Hartige muffins met gerookte kip en olijven

3.58 van 14 stemmen
Bereidingstijd 35 min
Totale tijd 35 min
Gang Bijgerecht
Porties 12 muffins
Calorieën 184 kcal

Benodigdheden

  • Muffinblik 12 stuks

Ingrediënten
 

  • 75 ml zonnebloemolie
  • 1 groot ei
  • 250 ml karnemelk
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl Italiaanse kruiden gedroogd
  • 75 gr oude kaas geraspt plus extra voor erover
  • 50 gr gerookte kip in kleine stukjes
  • 50 gr olijven zonder pit, in kleine stukjes
  • 2 el gehakte bieslook

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200˚C en vet een muffinblik voor 12 muffins in. Of gebruik siliconen bakvormpjes.
  • Meng de olie, eieren en karnemelk in de kom van de Kenwood Chef Titanium XL. Klop kort door tot goed gemengd.
  • In een aparte kom doe je de zelfrijzend bakmeel en zout. Roer hier de geraspte kaas, stukjes gerookte kip, bieslook en olijfstukjes door.
  • Voeg dit mengsel nu toe aan de machine en gebruik de vlinderklopper om even heel kort op lage snelheid te mengen. Zodra het gemengd is stop je met kloppen.
  • Verdeel het beslag over je vormpjes. Bestrooi met wat extra geraspte kaas en bak de hartige muffins in de oven voor ongeveer 25 minuten of tot goudbruin en gaar.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 184kcalKoolhydraten: 17gProteine: 6gVet: 10gVerzadigde vetten: 2gTrans Fat: 1gCholesterol: 26mgNatrium: 135mgKalium: 72mgVezels: 1gSuiker: 1gVitamine A: 146IUVitamine C: 1mgCalcium: 66mgIJzer: 1mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Kenwood.

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!