Pulled chicken wraps

30 minuten

Pulled chicken wraps

Weet je waar ik geen genoeg van kan krijgen? Van mijn pulled chicken wraps! Of je nu aan de slag gaat met het ontbijt, de lunch of het diner – je kunt ze op ieder moment van de dag opeten. Máár, wees gewaarschuwd: van deze kanjers ga je behoorlijk vol zitten. Hoe je ze maakt, leg ik je uit!

Wat zijn wraps?

Wraps zijn dunne, zachte tortilla’s die gemaakt worden van bloem, volkorenmeel of maïskorrels. Op het oog lijken wraps, ook wel tortilla’s, allemaal een beetje op elkaar, maar geloof me: elk gerecht heeft zijn eigen specifieke smaak. Zo kun je de wraps vegetarisch, met vlees en met vis maken. Verder kun je ze zo gezond of ongezond, klein of groot maken als dat je zelf wil.

Wat ik vooral fijn vind aan wraps, is dat je ze makkelijk en snel kunt klaarmaken en meenemen. Ik kan er enorm van genieten als ik zo’n rijkgevulde wrap mee heb als lunch of tussendoortje. Zo smaakvol en vullend!

Pulled chicken

Ok, let’s talk recipe. We kennen die standaard wraps met kip met paprika en sla ondertussen allemaal wel, juist daarom bedacht ik deze pulled chicken wraps voor je. Net even anders dan normaal én ontzettend lekker. Pulled chicken is simpel gezegd heel langzaam gegaard kippenvlees wat tot de draden uit elkaar getrokken wordt. Schrik vooral niet van de woorden ‘langzaam gegaard’. Ik bedacht natuurlijk een cheat versie voor je, waardoor je de pulled chicken mega snel hebt gemaakt. Tip van de sluier: ik ga aan de slag met de handmixer. Het resultaat? Sappige, malse stukjes kip die heerlijk zijn in jouw wraps.

Zelfgemaakte mayonaise

De dressing voor de kip maak ik van Griekse yoghurt, mosterd en mayonaise. De mayonaise kun je natuurlijk kant-en-klaar kopen in de supermarkt, maar wist je dat de dressing nog lekkerder wordt als je de mayonaise zelf maakt? Dat klinkt misschien als een grote uitdaging, maar niets is minder waar. Deze zelfgemaakte mayonaise maak je namelijk in een mum van tijd met de staafmixer. Probeer jij het uit? Dit is mijn super snelle mayonaise.

Homemade mayonaise maken

Ben je benieuwd naar andere wraptastische recepten? Probeer dan ook eens mijn bietenwraps met hummus en rosbiefgroenten couscous wraps of crispy feta ei wraps

pulled chicken wrap

Pulled chicken wrap

3.73 van 18 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • 1 (hand)Mixer
  • 1 vel bakpapier
  • 1 koekenpan
  • 1 rol aluminiumfolie

Ingrediënten
 

  • 500 gr kippendijen
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl gedroogde tijm
  • peper
  • zout
  • 1 el olijfolie
  • 1 1/2 el dijonmosterd
  • 1 el mayonaise
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 el augurk gesnipperd
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij fijngesneden
  • 1 krop little gem
  • 4 (volkoren) wraps

Instructies
 

  • Leg je kippendijen op een vel bakpapier en sla plat.
  • Bestrooi de kippendijen met knoflookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder, tijm, peper en zout.
  • Verwarm een koekenpan met olijfolie en bak de kip goudbruin aan beide kanten. 
  • Maak ondertussen de dressing. Doe de mayonaise, Griekse yoghurt en mosterd in een kommetje en meng dit.  
  • Als de kip gaar is doe je het in een grote kom en maal je de kip fijn door middel van een handmixer. Zet de handmixer in een kom en draai de kip fijn totdat het op pulled chicken lijkt.
  • Voeg de dressing, augurk, bleekselderij en ui toe aan de kip en meng door elkaar. 
  • Verwarm de wraps eventueel op open vuur, zodat ze iets meer kleur krijgen.
  • Vul de wraps met wat little gem en de pulled chicken salade. Vouw vervolgens dicht.
  • Tip: wil je deze kip wraps meenemen? Rol de wraps dan op in een aluminium folie en neem de kipsalade met de little gem apart mee in een bakje. Hierdoor blijft je wrap lekker knapperig en wordt het niet zompig.  

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.