Tortilla cups
Tortilla cups zijn kleine quiches die je maakt met tortilla’s in plaats van met bladerdeeg. De voorbereiding kost je slechts een kwartiertje. Het enige wat je nodig hebt zijn grote tortilla’s, eieren, melk of slagroom en wat heerlijke groenten en vleeswaren waarmee je ze helemaal af maakt. Ik ging voor erwten, gekookte hamreepjes, salami, paprika en geraspte mozzarella. Maar je kunt hier natuurlijk in variëren. Misschien heb je nog wel wat koelkast leftovers die je hierin kunt verwerken!
De truc van dit gerechtje is dat je het klaarmaakt in een muffinblik. Zo blijven de tortilla cups stevig en worden ze mooi van vorm. Én omdat ze er zo leuk uitzien is het ook een goede manier om kinderen meer groenten te laten eten. Daarnaast is het weer eens iets anders dan een boterham met hagelslag uit de broodtrommel!
Ben je benieuwd naar andere lunchtoppers? Probeer dan ook eens mijn hartige muffins met gerookte kip en olijven, sandwiches met zelfgemaakte kipsalade, club sandwich met kip, bacon en avocado sandwich zalmtartaar met radijs, bleekselderij en veldsla, broodje haring 2.0 of broodje brie met prosciutto en homemade vijgenchutney.

Tortilla cups
Ingrediënten
- 4 grote tortilla's
- 6 eieren
- 100 ml volle melk of slagroom
- snuf zout
- snuf peper
- 75 gr gekookte hamreepjes
- 60 gr erwten (vers of ontdooit)
- 4 plakjes salami (in reepjes)
- 0,5 paprika (in kleine blokjes)
- 50 gr geraspte mozzarella of jonge kaas
Bereidingswijze:
- Zoek in je keukenkastje een bordje of kom met een doorsnee van ongeveer 11 cm. Snijd daarmee uit elke tortilla 3 cirkels.
- Warm de tortilla's even op in de magnetron (10-20 seconden) om ze zachter te maken en bekleed met elke cirkel een holte van een muffinblik. Druk ze goed in de vorm zodat je ruimte creëert voor de vulling.
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop in een kom de eieren goed los met de melk, zout en peper.
- Verdeel de ham en erwtjes over 6 van de bodempjes. Verdeel de salami en paprika over de andere 6 bodempjes.
- Verdeel het losgeklopte ei over de 12 bodempjes, bestrooi ze met de mozzarella en bak ze 15 minuten in de oven. Je kan er nog een beetje salami bovenop doen.
- Laat ze iets afkoelen en serveer ze warm.
- Tip: de tortillacups zijn koud ook lekker en makkelijk voor in de broodtrommel.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
