Welke thee gebruik je voor zelfgemaakte ijsthee?
Wist je dat je ijsthee van verschillende soorten thee kunt maken? Zo gebruik ik meestal zwarte thee, groene thee, kruidenthee of witte thee. MƔƔr, wanneer kies je wat? Daar heb ik het antwoord op. Wil je een klassieke ijsthee maken? Dan kies je voor zwarte thee. Deze theesoort is rijk van smaak en kan goed mengen met frisse fruit smaken, zoals perzik. Wil je een wat minder zware smaak? Dan kies je voor groene thee. Deze thee is wat milder van smaak en is daarnaast ook nog eens gezond. Wil je een bepaalde smaak heel goed naar voren laten komen? Dan kun je het beste een kruidenthee gebruiken, zoals kamille thee. Ben je op zoek naar een subtiele en vooral zachte smaak? Dan kies je voor witte thee.
In dit geval kies ik voor witte thee. De witte thee en de verse gember, munt, kurkuma en sinaasappel zijn een match made in heaven. Het is fris, kruidig en zoet. Ik ben er dol op!

Supersnelle ice tea
Wist je dat je ƩƩn liter van mijn zelfgemaakte ijsthee met gember en sinaasappel binnen een kwartier op tafel hebt staan. Moeilijk om te maken is het zeker niet. Mijn kinderen vinden het vaak geweldig om een ijsthee recept in elkaar te flansen. Hulp hebben ze meestal niet eens nodig. Kortom: lekker met de voetjes omhoog in de tuin tot je een glas heerlijkheid aangereikt krijg!
Hoe je de icetea maakt is simpel. Laat ongeveer 6 gram losse witte thee of 2 zakjes witte thee een paar minuten trekken in 250 ml heet water. Voeg naar smaak, suiker of honing en je favo smaakmakers toe en vul het hete water aan met 750 ml koud water en een flinke hand ijsblokjes. Voor extra smaak voeg je de smaakmakers toe. Houd je van extra zoet? Dan kun je er nog wat extra honing of suiker aan toevoegen. VoilĆ : instant ice tea.
Meer ijsthee
Ben je benieuwd naar andere ijsthee recepten? Probeer dan ook eens mijn homemade appel-pepermunt ijsthee of passievruchten ijsthee met munt.

IJsthee met gember en sinaasappel
Ingrediƫnten
- 2 sinaasappels
- verse kurkuma
- 150 gr verse gember
- 15 gr verse munt
- 2 zakjes witte thee (6 gram losse witte thee)
- 250 ml heet water
- 50 ml honing
- 750 ml koud water
- IJsblokjes
Bereidingswijze:
- Snijd de sinaasappels in plakken.
- Maak de gember schoon en snijd 1/3de deel in dunne plakjes. Pak 4 satƩprikker of cocktailprikkers en rijg de plakjes aan de stokjes. Snijd de overige gember in dikke plakken van ongeveer 2 tot 3 cm.
- Snijd 4 plakjes verse kurkuma van ongeveer 1 cm.
- Laat 2 zakjes witte thee (of 6 gram losse witte thee) een paar minuten trekken in 250 ml heet water.
- Voeg de honing, dikke plakken gember, de sinaasappel schijfjes, de takjes munt en de kurkuma toe aan het theewater. Vul het theewater aan met 750 ml koud water en een flinke hand ijsblokjes.
- Serveren: pak 4 ijsthee glazen en doe in elk glas een satéprikker met gember en eventueel wat ijsblokjes. Schenk vervolgens jouw zelfgemaakte ijsthee in. Voilà : verkoeling in een glas.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Meer over Miljuschka