Spaghetti met gehaktballetjes

Spaghetti met gehaktballetjes: ik ben er zo dol op. Dat is nu pas écht comfort food! Zoals waarschijnlijk iedere oma, had ook mijn oma een recept voor gehaktballetjes. De geur van deze gehaktballetjes is voor mij dan ook echt thuiskomen. Ik maak ze nog steeds op haar manier en geloof dat er geen beter recept is!

Zin in een ander klassiek pastagerecht? Maak dan mijn spaghetti bolognese

Spaghetti met gehaktballetjes

Een goede spaghetti met gehaktballetjes begint bij de juiste ingrediënten

Ik gebruik voor mijn gehaktballen half-om-half gehakt: half rundvlees, half varkensvlees. Dat heeft de perfecte ratio qua smaak, vet en textuur.

Het gehakt maak je vervolgens aan met een eitje én wat paneermeel, goed voor de smeuïgheid en binding. En dan is het tijd voor de smaakmakers Witte wijnazijn, mosterd en tabasco voor de pit en Worchestershiresaus voor een hartige bite. Qua specerijen ga ik voor komijn, kruidnagel, nootmuskaat en peper en zout. Maar hier kun je volop in variëren: zo maak je het recept helemaal “jou”.

En weet: hoe simpeler een recept, hoe beter de ingrediënten stuk voor stuk moeten zijn, vind ik. Neem nu deze spaghetti met gehaktballetjes: alles draait om de kwaliteit van het gehakt en de allerbeste pasta die je kunt vinden. Ik doe mijn inkopen graag bij lokale ondernemers. 

Okee, het is tijd om aan de slag te gaan met deze spaghetti met gehaktballetjes. De precieze bereidingswijze bekijk je natuurlijk hieronder. Veel kookplezier!

Spaghetti met gehaktballetjes
Totale tijd30 minuten

Spaghetti met gehaktballetjes

4.08 van 143 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 250 gram spaghetti
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes à 400 gram
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 el gedroogde tijm
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • verse basilicum

Gehaktballetjes

  • 300 gram half-om-half gehakt
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 el mosterd
  • 1 tl tabasco
  • 1 el Worchestershiresaus
  • 1 tl gemalen komijn
  • 0,5 tl gemalen kruidnagel
  • 0,5 tl gemalen nootmuskaat
  • peper en zout

Bereidingswijze: 

  • Meng het gehakt met ei, paneermeel en alle smaakmakers. Kneed goed door en vorm er kleine gehaktballetjes van.
  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet af.
  • Verhit een laagje olijfolie in een koekenpan en bak de balletjes rondom bruin, ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Haal uit de pan, leg op een bord en zet opzij.
  • Snijd de ui in dunne ringen en hak de knoflook fijn.
  • Fruit de ui aan in het vet van de eerder gebakken gehaktballetjes en voeg na 4 minuten de knoflook toe.
  • Doe dan de tomatenblokjes met de gedroogde oregano en tijm erbij en breng aan de kook.
  • Leg de gehaktballetjes in de saus en laat gaar worden terwijl de saus rustig pruttelt.
  • Roer de gekookte spaghetti door de saus, breng op smaak met peper en zout.
  • Garneer met verse basilicum en geraspte Parmezaanse kaas.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.