Alle receptbundels

Makkelijk weekmenu voor week 52

Receptbundels — 18 december 2020
Door Miljuschka Witzenhausen

De komende vijf weken zullen zwaar zijn. Al helemaal nu de Kerstdagen voor de deur staan die we niet kunnen vieren met al onze geliefdes. Iedereen zit weer thuis en we kunnen nergens heen. Laten we het positief bekijken: je hebt nu alle tijd om je helemaal uit te leven in de keuken. Maak er een feestje van! Dit weekmenu staat vol met kerstinspiratie om de dagen door te komen. Genoeg om te maken dus! Geniet van al het lekkere eten. Merry Christmas!

Maandag – Gevulde pompoen met gemengde rijst

Gevulde pompoen

We beginnen de week met een lekker plantaardig hoofdgerecht. Deze gevulde pompoen is eenvoudig om te maken en kan je ook goed voorbereiden. Je hoeft hem dan ’s avonds alleen nog maar even op te warmen in de oven.

Het recept voor deze vegan gevulde pompoen met gemengde rijst en paddenstoelen vind je hier.

Dinsdag – Kalkoen pot pie

kalkoen pot pie

Voor dinsdag staat de kalkoen pot pie op het menu. Dit heerlijke recept met doperwten en rode paprika is makkelijk te maken.

Hier vind je her recept voor de kalkoen pot pie.

Woensdag – Rollade van Baambrugs big

Rollade van baambrugs big

Een heerlijk Kerstrecept voor de woensdag: Baambrugs big rollade. Serveer met geroosterde groentes en aardappeltjes. Blijft er wat over? Bewaar het dan in de koelkast voor de volgende dag. Dit gerecht is namelijk warm, maar ook koud erg lekker!

Het recept voor de rollade van Baambrugs big met aardappeltjes en groente vind je hier.

Donderdag – Gebakken camembert

Gebakken camembert

Het is misschien wat meer werk, maar zeker de moeite waard! Geniet op Kerstavond van heerlijk gebakken camembert met prosciutto. Serveer met stokbrood om lekker in te dopen. Is het al donderdag? 😉

Lees hier hoe je de gebakken camembert met prosciutto maakt.

Vrijdag – Kerstkalkoen met clementines en pancetta

kerstkalkoen

Merry Christmas! Vandaag een echt Amerikaanse klassieker op het menu: Kerstkalkoen met clementines en pancetta. Die mag natuurlijk niet ontbreken tijdens de Kerstdagen. Het kost wat tijd, maar dan heb je ook wel wat.

Hier vind je het recept voor de kerstkalkoen met clementines en pancetta.

Zaterdag – Beef Wellington met ossenhaas

Beef Wellington

Nog een kerstklassieker, maar dat maakt hem zeker niet minder lekker: Beef Wellington met ossenhaas. Voor de vleesliefhebbers is dit echt een feestje op tafel. Makkelijk te maken als je de stappen een voor een volgt.

Vind hier het recept en de instructies voor de Beef Wellington met ossenhaas.

Zondag – Tulband met walnoten en chocolade

Tulband met walnoten en chocola

Om de week af te sluiten een heerlijke walnotentulband met chocolade. De cake is gemakkelijk te maken en ziet er ook nog eens feestelijk uit. Enjoy!

Het recept voor de tulband met walnoten en chocola vind je hier.