Risotto recepten

Risotto het Italiaanse broertje van de pasta. Er wordt vaak gedacht dat risotto maken erg moeilijk is, maar geloof me met deze risotto recepten, kun jij ook een overheerlijk bordje Italiaanse risotto op tafel zetten. Omdat risotto zo’n neutrale smaak heeft, kun je het combineren met allerlei soorten groenten, kaas en kruiden. Het is dan ook het perfecte left-over gerecht, al die restjes uit jouw koelkast en vriezer stop je er gewoon in!

Wat is risotto?

Risotto is een Italiaans gerecht, dat gemaakt wordt met een rondkorrelige rijstsoort wordt gemaakt. Deze rijstsoort kan aardig wat vocht opnemen, waardoor het een perfecte kleverige bite heeft. De risotto bereid je door de risottorijst kort te fruiten met een uitje, hierna af te blussen met wijn en vervolgens te koken in een smaakvolle bouillon. Daar voeg je vervolgens de door jou uitgekozen kruiden, groenten, vlees of vis aan toe.

Is risotto glutenvrij?

Wist je dat risotto rijst van nature glutenvrij is, maar de meeste risotto gerechten niet? Dat komt omdat de risotto rijst in bouillon wordt gekookt. De meeste bouillon bevat gluten. Door zorgvuldig jouw bouillon uit te kiezen, maak je jouw risotto voortaan glutenvrij. Zo makkelijk kan het zijn!

Risotto recepten

Risotto is voor mij meditatie. Lekker verstand op nul en wegdromen tijdens het roeren. Pas wel op dat ie niet te papperig wordt, de rijst moet natuurlijk wel een bite houden. Ik leg ik je stap voor stap uit hoe je een lekkere en vooral makkelijke risotto maakt. Het gebruikelijke is om zo’n 77 tot 100 gram per persoon aan risotto te rekenen, maar om het je makkelijk te maken zet ik de juiste hoeveelheid er in mijn recepten altijd voor je bij.

Ben je al in de risotto sfeer gekomen? Pak dan snel een stevige pan en ga aan de slag met mijn tomaten-basilicumrisottorisotto met zalm en doperwtencitroenrisotto met inktvisringen en rucolarisotto met prei, gorgonzola en baconrisotto met geroosterde tomaten, rozemarijn en basilicumarancini (risottoballetjes met mozzarella en basilicum)vegetarische risotto met venkel en zeekraal of rode risotto met walnoten en pecorino.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Hot, hot, hot

Populaire Thema's

Op zoek naar een lekker recept? Ik heb er genoeg voor je! Hoe, wat, waar?
Kies een thema hieronder en ik geef je alles wat ik heb.

Alle categorieën
Alle categorieën