Broodje kalkoen met gepickeld ei en biet

1 dag 30 minuten

Broodje kalkoen met gepickeld ei en biet: een broodje dat je niet supersnel op tafel zet, maar echt de moeite waard is! Rijk aan smaak, en erg gezond. 

Gepekelde eieren bij het broodje kalkoen

Inmaken, pekelen, inleggen: op het internet vind je onwijs veel termen voor deze gepekelde eieren. Deze zijn steviger dan ‘gewone’ hardgekookte eieren, en megalekker in salades of zo’n broodje voor de lunch. Ik maak aan de hand van bieten, azijn, suiker, laurier, kruidnagels, zout en water een picklingvloeistof.

Je kookt de eieren hard, en stopt deze vervolgens in een weckpot. Voeg de vloeistof eraan toe, en dan kan het wachten beginnen. Na ongeveer 12 uur zijn de eieren al licht gepekeld, maar ze zijn zeker 1 maand houdbaar als ze volledig ondergedompeld zijn in de pekelvloeistof. Let op: wel in de gesteriliseerde weckpot, in de koelkast.

Weckpot

Een weckpot is een glazen pot die geschikt is voor het inblikken van voedsel. De pot is luchtdicht door de rubberen ring om de deksel. In de pot kun je van alles wecken, en blijft je voeding langer houdbaar. Als je de weckpot voor het eerst gaat gebruiken, is het erg belangrijk om de pot te steriliseren. Dit doe je ook na het gebruik. Lees hier hoe je weckpotten moet steriliseren

Broodje kalkoen met gepickeld ei en biet

Broodje kalkoen met gepickeld ei en biet

Broodje kalkoen met gepickeld ei en biet

No ratings yet
Bereidingstijd 30 minuten
Wachttijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 30 minuten
Gang Lunch, Sandwich
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • Weckpot

Ingrediënten
 

  • 200 g voorgekookte rode bieten
  • 250 ml wittewijn- of appelazijn
  • 60 g suiker
  • 1 laurierblaadje
  • 4 kruidnagels
  • zout en zwarte peper
  • 4 eieren
  • 8 sneetjes waldkornbrood
  • 3 el mayonaise
  • 100 g gebraden kalkoenfilet vleeswaren
  • peper
  • 50 g sla met rode bietenblad
  • 1 handvol bietenkiemen

Instructies
 

De dag van tevoren:

  • Snijd de helft van de voorgekookte rode bieten in stukjes en doe ze met eventueel sap dat eruit is gelopen in een steelpan. De andere helft van de bieten doe je terug in de koelkast (die gebruik je pas de volgende dag). Voeg de azijn toe aan de pan met bietjes, samen met de suiker, het laurierblaadje, de kruidnagels, ½ theelepel zout en 125 ml water. Breng aan de kook en roer intussen zodat de suiker oplost. Draai het vuur uit, dek de picklingvloeistof af en laat afkoelen.
  • Laat de eieren in een pan kokend water zakken en kook ze 7 minuten. Giet af, spoel goed onder koud water en pel ze. Doe ze in een gesteriliseerde weckpot en giet de picklingvloeistof door een zeef bij de eieren. Zorg dat de eieren helemaal onderstaan – neem indien nodig een kleinere pot. Zet de weckpot een nacht in de koelkast.

Op de dag zelf:

  • Snijd de rest van de voorgekookte bieten in dunne plakjes. Giet de eieren af, dep ze droog en snijd ze in plakjes. Bestrijk 4 boterhammen met de mayonaise en beleg met de plakjes biet. Verdeel de gebraden kalkoenfilet erover, gevolgd door de plakjes ei. Bestrooi met zout en peper. Top met wat sla en kiemen, gevolgd door een tweede waldkornboterham.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.