Roze prinsessen pannenkoeken met biet


Je kunt deze pannenkoeken op allerlei manieren serveren: hartig, zoet, met toppings of gewoon simpel met een beetje poedersuiker. Wat het geheim is achter die knalroze kleur? Dat komt door het toevoegen van bietensap aan het beslag. Dit maakt ze niet alleen speels en leuk, maar ook een stuk gezonder, omdat je stiekem wat groenten in het gerecht verwerkt. Perfect voor wie een feestje wil maken van elke maaltijd en toch iets voedzaams op tafel wil zetten.

Waarom prinsessenpannenkoeken?

Waarom noem ik ze prinsessenpannenkoeken? Simpel: vanwege die prachtige roze kleur! Kinderen zijn er gek op, en geloof me, ze kunnen niet wachten om aan tafel te schuiven als je zegt dat er roze pannenkoeken op het menu staan. De magie zit in het bietensap, dat het beslag een sprookjesachtige tint geeft. En nee, je hoeft je geen zorgen te maken dat de pannenkoeken naar biet smaken. De smaak is subtiel genoeg om zowel hartige als zoete toppings aan te kunnen. Dit maakt ze een allround favoriet, zowel bij volwassenen als kinderen.

Gezond en lekker

Wat deze pannenkoeken voor mij extra bijzonder maakt, is dat je ongemerkt een portie groente kunt toevoegen aan een gerecht dat doorgaans niet echt als gezond wordt gezien. Veel ouders weten hoe moeilijk het soms kan zijn om kinderen enthousiast te maken over groenten. Maar met deze roze vrienden is dat probleem zo opgelost. Het feit dat ze er zo feestelijk uitzien, zorgt ervoor dat kinderen niet eens doorhebben dat ze groenten eten. En laten we eerlijk zijn, ook voor volwassenen is dit een handige manier om wat extra vitaminen binnen te krijgen, zonder in te leveren op smaak.

Eindeloos variëren met toppings voor deze pannenkoeken

Wat deze pannenkoeken zo leuk maakt, is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Voor een hartige versie kun je bijvoorbeeld zachte geitenkaas toevoegen, gehakte cashewnoten en een beetje verse koriander. Het zoute van de kaas en het knapperige van de noten combineren geweldig met de subtiele zoetheid van de biet. Maar voor de zoetekauwen onder ons, en vooral voor de prinsesjes in huis, is een simpele topping van poedersuiker vaak al voldoende. Wil je iets meer uitpakken? Denk dan aan honing, vers fruit zoals aardbeien of frambozen, of zelfs een klodder slagroom voor een echt feestje op je bord.

Perfect voor elke gelegenheid

Deze roze pannenkoeken zijn niet alleen leuk voor doordeweekse ontbijten of lunches, maar ze doen het ook geweldig tijdens een feestje. En je kunt ze ook gezellig samen maken met je kinderen! Die roze stapel op tafel zorgt meteen voor een feestelijke sfeer, of het nu voor een kinderverjaardag is of gewoon omdat het kan. De pannenkoeken zijn snel en makkelijk te maken, maar het resultaat ziet eruit alsof je uren in de keuken hebt gestaan. En zeg nou zelf, wie wil dat nou niet? Serveer ze als ontbijt op bed, als kleurrijke lunch of zelfs als diner met een hartige twist. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Recept prinsessen pannenkoeken: bereidingswijze

Wil je zelf ook voor je kinderen (of gewoon voor jezelf) deze prinsessen pannenkoeken maken? Volg dan het onderstaande recept. Makkelijker wordt het niet!

Probeer ook eens deze lekkere ricotta pannenkoekjes

Roze kids bieten pannenkoeken
Totale tijd15 minuten

Prinsessen pannenkoeken recept

3.65 van 14 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

10 portie(s)
  • 250 gr volkorenbloem
  • 2 eieren
  • 400 ml melk
  • 100 ml bietensap
  • snufje zout
  • boter om in te bakken

Bereidingswijze: 

  • Doe de bloem, de ei, de melk, het bietensap en het zout in een kom. Meng alles met de garde.
  • Smelt de boter in de pan en schenk het daarna het beslag in de pan. Draai ze om wanneer ze aan de randjes stevig zijn geworden.
  • Bak de prinsessen pannenkoeken stuk voor stuk, totdat je een hele stapel hebt. Moet jij eens kijken naar de ogen van je kids als ze de roze pannenkoekjes op tafel zien staan!
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.