Pasta ovenschotel met broccoli

Tijd

Categorieën: Diner, Oven, Pasta, Recept

Pasta ovenschotel

Een heerlijke pastaschotel uit de oven met lekker veel groente in de vorm van broccoli, doperwtjes en een romige saus. Afgetopt met krokant gebakken kaas.

Ovenschotels zijn naar mijn mening een van de makkelijkste gerechten voor drukke dagen. Ja het duurt even voor het gaar is in de oven maar je kunt het van tevoren al klaar maken en als het etenstijd is, hoef je het alleen nog maar in de oven te schuiven.

Check ook maar eens mijn 5 favoriete ovengerechten

Even voorkoken

Voor deze pasta ovenschotel kook ik de broccoli wel altijd even voor. Dat is niet strikt noodzakelijk, maar doe je het niet dan blijft de broccoli wel heel erg al dente. En hoewel ik rauwe broccoli ook best lekker vind, wil je dat niet in deze ovenschotel.

Je kookt de broccoliroosjes dus een minuutje of 5 voor. Even aangenomen dat je mooie kleine roosjes van de broccoli hebt gemaakt want grote stukken duren langer. Voor deze pasta ovenschotel wil je echter kleine roosjes hebben. Dus hou daar rekening mee.

Vervolgens moet je de pasta zelf ook nog even koken, maar verder is het niet meer dan alles in de ovenschaal bij elkaar doen, bestrooien met lekker veel geraspte kaas en in de oven maar!

Pasta ovenschotel met broccoli

Pasta ovenschotel met broccoli

aantal personen: 4 voorbereidingstijd: 10 MINUTEN bereidingstijd: 30 MINUTEN totale tijd: 40 MINUTEN
4.4 van 413 votes
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 40 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 150 gr fussili
  • 1 broccoli roosjes even voorgekookt
  • 150 gr doperwten
  • 300 gr rundergehakt
  • 200 ml slagroom
  • 1,5 el bloem
  • 1 tl oregano
  • 1 tl tijm
  • 1 tl cayenne
  • peper en zout
  • 100 gr geraspte kaas

Instructies
 

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en zet apart.
  • Bak het gehakt in een koekenpan rul tot bruin en gaar. Voeg de broccoliroosjes en de doperwten hieraan toe en bak deze even mee. Voeg alle kruiden toe en roer goed door.
  • Voeg nu de bloem toe en bak deze ook even mee. Giet de slagroom erbij en roer tot het iets indikt.
  • Meng de groente met de pasta en doe het geheel over in een ovenschaal.
  • Bestrooi ruim met de geraspte kaas en zet het voor ongeveer 20-30 minuten in de oven of tot de kaas gesmolten is en het geheel goudbruin.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als TV kok, all round food expert bij RTL Boulevard en maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld. Deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.