Pasta recepten

Groene groente pasta

Samenvatting

  • Voorbereiden 10 minuten
  • Bereiden 10 minuten
  • Aantal personen 4

Ingredienten

1 prei

1 bos groene asperges

1 grote stronk broccoli

350 gr haricots verts, schoongemaakt

2 el olijfolie

zout en peper

2 tenen knoflook, gepeld

1 tl gedroogde chilivlokken

75 ml slagroom

150 gr doperwten

100 gr geraspte Parmezaanse kaas

250 gr verse linguine

1 limoen, onbespoten (biologisch is het beste)

Sharing is caring!

De afwas – ik kan er, zoals aan veel schoonmaaktaken, geen plezier aan beleven. Vandaar dat ik zo min mogelijk pannen probeer te gebruiken. Deze groene groente pasta gaat in één pan. Ik zou het niet in Italie durven koken, maar dit is voor een drukbezet type als ik een uitkomst!

Groene groente pasta

Deze pasta is ideaal. Het zit vol met lekkere groente, is snel klaar en kun je ook weer makkelijk aanpassen aan wat er nog in je koelkast ligt. Heb je geen haricots vert dan kun je die natuurlijk makkelijk vervangen door sperziebonen. Hou je niet van asperges? Vervang die dan door bijvoorbeeld spinazie of courgette. Wil je liever wat kleur in het geheel? Voeg dan eens een rode paprika toe of een rood pepertje voor de pit.

Ik gebruikte hier slagroom en parmezaanse kaas voor de groene groente pasta, maar het wordt bijna nog lekkerder als je het combineert met blauwe kaas. Je kunt er dan voor kiezen om de slagroom niet te gebruiken. De blauwe kaas is van zichzelf al vrij romig (afhankelijk van welke soort je kiest) dus de slagroom is niet direct meer nodig. Maar een scheutje maakt alles lekker dus wel toevoegen kan zeker ook!

Pastasoort

Welke pasta je gebruikt voor welk gerecht is gedeeltelijk persoonlijk maar elke pasta soort heeft zijn eigen eigenschappen. Linguine leent zich goed voor dit gerecht, maar als jij liever pennen of macaroni eet dan kan dat natuurlijk ook. Aan de smaak zal het zeker geen afbreuk doen!

Willen de kinderen niet echt meewerken met het eten van de groente? Verstop het dan en maak er een Mac & Cheese van

Groene groente pasta

Groene groente pasta

Aantal personen: 4
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 1 prei
  • 1 bos groene asperges
  • 1 grote stronk broccoli
  • 350 gr haricots verts, schoongemaakt
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper
  • 2 tenen knoflook, gepeld
  • 1 tl gedroogde chilivlokken
  • 75 ml slagroom
  • 150 gr doperwten
  • 100 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 250 gr verse linguine
  • 1 limoen, onbespoten (biologisch is het beste)

Instructies

  1. Begin met het voorbereiden van de groenten. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen. Breek de houtige uiteinden van de asperges, snijd de topjes eraf en houd die apart.
  2. Snijd de rest van de asperges in vier stukken. Snijd de roosjes van de broccoli, maak de stronk schoon en snijd hem in kleine blokjes.
  3. Doe de olijfolie in een grote pan en bak de prei 3 minuten met zout en peper. Snijd de knoflook in dunne plakjes, en voeg ze samen met de asperges (houd de topjes nog even apart), de haricots verts, de broccoli en de chilivlokken toe aan de prei.
  4. Giet er zoveel kokend water bij tot alles net onderstaat. Voeg nog wat zout en peper toe en kook circa 7 minuten; roer af en toe door. De groente mag nog bite hebben.
  5. Voeg de slagroom, de doperwten, de Parmezaanse kaas, de aspergetoppen en de linguine toe en kook nog 2 minuten of tot de pasta beetgaar is.
  6. Rasp de schil van de limoen erover.

Nog meer lekkers