Pasta met pulled duck

2 uur 45 minuten

Categories: Pasta recepten, Recept

Italiaanse decadentie op z’n best. Deze pasta met pulled duck is om echt indruk mee te maken. Zijdezachte linten pasta met een rijke ragù van eend: loopt het water je al in de mond?

Pulled duck: zo maak je het

Net als bij pulled pork of pulled chicken verwijst ‘pulled’ naar het uit elkaar trekken van het vlees. Dat kan met twee vorken, of eventueel met je handen. Hierdoor krijgt het de typische textuur die dit type gerecht zo lekker maakt. Ui, wortel en bleekselderij – de heilige Italiaanse drie-eenheid – vormt de smaakbasis van deze pasta met pulled duck. De eend bak ik eerst even aan, zodat het vet vrijkomt en ik de rest daar in kan bakken. Andere smaakmakers in dit gerecht zijn rode wijn, tijm en mandarijn. Ik laat de boel heel langzaam garen, wel een uur of 2. Op een heel laag vuur en onder af en toe roeren, zodat de eend al een beetje uit elkaar valt. Tot slot kook ik wat (verse) pappardelle, de beste pasta voor dit type gerecht. Een beetje Parmezaanse kaas en wat verse basilicum maakt het helemaal af. Mangiare!

Variaties op deze pasta

Voor dit gerecht gebruik ik eend. Dat heeft een lichte wildsmaak en is weer eens iets anders. Kun je dat niet vinden of eet je dat liever niet? Kipdijfilet is een goed alternatief. Heb je geen mandarijn? Sinaasappel werkt net zo goed. Gebruik je liever geen wijn? Voeg dan een extra scheutje bouillon toe. 

Liever vega? Ga voor deze linzen-ragù!

Pappardellae met pulled duck

Pappardelle met pulled duck

No ratings yet
Bereidingstijd 45 minuten
Stoven 2 uur
Totale tijd 2 uur 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • Braadpan

Ingrediënten
 

  • 400 g eendenborst
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 winterwortel fijngesneden
  • 2 stengels bleekselderij fijngesneden
  • 1 klein blikje tomatenpuree van 70 g
  • 250 ml rode wijn
  • 500 ml kippenbouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 1/2 bosje tijm gerist
  • Rasp en sap van 1 mandarijn
  • Zout en zwarte peper
  • 400 g pappardelle
  • 4 el geraspte Parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Verwarm een braadpan op middelhoog vuur. Leg de eendenborst met het vel naar beneden in de pan en druk even aan. Bak 6 minuten, draai dan om en bak nog 4 minuten. Giet het overtollige vet uit de pan, maar laat een dun laagje, met de eendenborst, zitten.
  • Fruit de ui, wortel en bleekselderij 5-10 minuten in het eendenvet. Schep de tomatenpuree erdoor en bak 1 minuut mee. Blus af met de rode wijn en laat 2 minuten borrelen. Giet nu de kippenbouillon erbij, roer de laurier, de tijmblaadjes, de mandarijnrasp en het sap van de mandarijn erdoor en voeg zout en peper toe. Breng aan de kook en laat 2 uur zachtjes stoven met het deksel op een kiertje.
  • Haal het vlees uit de pan en laat afkoelen op een plank. Schep, met een schuimspaan, het vet van het oppervlak van de saus, draai het vuur omhoog en laat de saus in ongeveer 5 minuten inkoken, of tot de saus de gewenste dikte heeft bereikt.
  • Kook de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Trek met twee vorken het eendenvlees uit elkaar. Roer de pulled duck door de saus in de braadpan.
  • Giet de pappardelle af en verdeel over kommen. Schep er de saus overheen en bestrooi met de Parmezaan en basilicum.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

Pappardellae met pulled duck

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.