Pasta recept in 15 minuten: Pasta met tomaat en burrata
15 minuten
Ja, je leest het goed! Een pasta recept dat klaar is in 15 minuten. En ja, dat nog lekker is ook. Het enige wat je hoeft te doen is de pasta koken en een paar kleine extra stapjes volgen voor een lekkere saus, afmaken met een bol burrata en klaar ben je. Let’s get cooking!
Pasta recept in 15 minuten
Zet je timer aan, we gaan pasta maken in 15 minuten! Wat we gaan doen, een simpele, maar heerlijke tomatensaus maken en pasta koken. Als finishing touch, komt er nog een bol burrata op. Wat een feest.
Pasta met tomaat en burrata
Ik ben dol op burrata! Burrata in een salade, op brood of op een bord pasta! Burrata is een zachte, romige Italiaanse kaas die oorspronkelijk uit de regio Apulië komt. Het is gemaakt van mozzarella en room. De buitenkant van burrata is gemaakt van mozzarella, terwijl de binnenkant een vulling van verse room en mozzarella strengen heeft, wat resulteert in een romige textuur. Heerlijk!
Pasta met tomaat en burrata
Ingrediënten
- 400 gr spaghetti
- 50 gr roomboter
- 5 el olijfolie
- 5 tenen knoflook (in plakjes)
- 400 gr cherrytomaten
- 15 gr basilicum
- 2 bollen burrata
Instructies
- Kook de spaghetti al dente in ruim water met flink water.
- Verwarm een koekenpan op laag vuur en smelt hierin de roomboter. Doe de knoflook in de pan totdat het goed begint te geuren. Let op: zorg dat de knoflook niet verbrand, want dan wordt het bitter.
- Voeg de cherrytomaten in zijn geheel toe. Verscheur de basilicum blaadjes en voeg ook toe aan de pan.
- Doe de spaghetti direct uit de pan erbij met een flinke scheut kookvocht. Meng alles goed door elkaar.
- Dien de pasta op en maak af met de burrata.
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.