Pasta recept in 15 minuten: Pasta met citroen

15 minuten

Ja, je leest het goed! Een pasta recept dat klaar is in 15 minuten. En ja, dat nog lekker is ook. Het enige wat je hoeft te doen is de pasta koken en een paar kleine extra stapjes volgen voor een lekkere saus en klaar ben je. Dit is mijn pasta met citroen, een mega fris en romig bord pasta en niets uit een pakje. Ohja, de pasta dan… Laten we hem maken. Zet jij de timer aan? 

Pasta recept in 15 minuten

Een recept maken in maar 15 minuten? Het kan! Hoe? Dat lees je hier. Het mooie aan dit recept is dat je de pasta kookt en ondertussen een heerlijke romige en frisse citroensaus maakt. Klinkt dat als een gekke combinatie? Niet voor de Italianen. 

Pasta met citroen

Pasta met citroen is geen traditioneel gerecht met een specifieke regionale oorsprong zoals sommige andere pastagerechten. Het is eerder een creatie die voortkomt uit de Italiaanse keuken, waar citroen een veelgebruikt ingrediënt is, vooral in gerechten uit de zuidelijke regio’s van Italië zoals Sicilië en Campanië.

Het gebruik van citroen in pasta kan zijn ontstaan als een manier om gerechten een frisse en lichte smaak te geven, vooral in warmere klimaten waar citroenen overvloedig beschikbaar zijn. Door de citroen toe te voegen, krijgt de pasta een subtiele citrusachtige smaak die goed samengaat met andere ingrediënten zoals olijfolie, knoflook en verse kruiden. Oftewel dit gerecht is perfect voor een warme dag. 

Citroen pasta miljuschka

Pasta met citroen

5 van 1 stem
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 400 gr tagliatelle 
  • 2 citroenen rasp en sap
  • 50 gr roomboter
  • 100 gr Parmezaanse kaas
  • Peper en zout
  • 15 gr basilicum

Instructies
 

  • Kook de tagliatelle al dente in ruim water met flink zout.
  • Verwarm een koekenpan en smelt hierin de roomboter. Pers de citroenen uit en scheur de blaadjes basilicum boven de pan. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de tagliatelle direct uit de pan toe. Voeg nog een flinke scheut kookvocht toe.
  • Rasp de citroenschil en parmezaanse kaas over de pasta heen. Roer goed door totdat er een romige saus ontstaat.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.