Pindakaas cheesecake shooters

Tijd

Pindakaas cheesecake shooters!

Ben je nog op zoek naar een supersnel en makkelijk recept voor een dessert tijdens de kerstdagen? Dan ben je bij deze klaar. Want deze pindakaas cheesecake shooters zijn echt fantastisch en supersnel klaar.

Om te maken neem je je favoriete merk pindakaas. Een beetje smeuïg is handig dus let daar wel op. Met of zonder nootjes, het kan allebei. Ik gebruikte hier een gladde pindakaas.

Je mengt de pindakaas met de roomkaas en je brengt het op smaak met poedersuiker en een beetje geslagen slagroom. Dan komt er nog wat geklopte slagroom bovenop. Decoreren met wat koekjes en je bent klaar!

Supersnel dessert

Dit is dus letterlijk een supersnel kerstdessert. Ik heb in de bereidingstijd 25 minuten aangegeven in totaal, maar eerlijk gezegd heb je dat eigenlijk niet nodig. Maar voor de zekerheid kun je altijd beter wat meer tijd uittrekken. Je weet het maar nooit. De pindakaas cheesecake shooters kun je ook prima van tevoren klaar maken en dan in de koeling bewaren tot gebruik. Ik zou ze niet een dag van tevoren al maken, want de kans dat de slagroom dan gaat uitlopen is groot. En dat ziet er minder lekker uit.

Het oog wil tenslotte ook wat. Check hier voor alle cheesecake recepten en hier voor alle kerstrecepten.

pindakaas cheesecake shooters

Pindakaas cheesecake shooters

aantal personen: 6 PERSONEN voorbereidingstijd: 15 MINUTEN bereidingstijd: 10 MINUTEN totale tijd: 25 MINUTEN
4.25 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 10 min
Gang Dessert
Porties 6 portie(s)

Ingrediënten
 

  • 4 Bastogne koekjes plus extra voor garnering
  • 10 gram boter gesmolten
  • 50 gram melkchocolade druppels/chips
  • 40 ml slagroom
  • 125 gram smeuïge pindakaas
  • 110 gram roomkaas
  • 0,5 tl vanille extract
  • 80 gram poedersuiker
  • 150 ml slagroom
  • 1 el kristalsuiker

Instructies
 

  • Maal de koekjes in de keukenmachine fijn en meng met de gesmolten boter. Bedek de bodem van de glaasjes met de koekjesmix en zet in de koelkast.
  • Sla 40 ml slagroom op.
  • Meng in een mixer pindakaas en roomkaas, voeg vanille extract toe tot een glad mengsel. Voeg poedersuiker in delen toe en spatel de opgeslagen slagroom er doorheen.
  • Doe (met behulp van een spuitzak) bovenop de koekjesbodem in de glaasjes.
  • Sla de overige slagroom (150ml) op met kristalsuiker en garneer de glaasjes ermee, maak af met (gebroken) koekjes en de gehakte chocola

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!