Wat is Arretjescake?
Arretjescake is een Hollandse machtige cake, gemaakt van biscuit, suiker, boter, eieren en cacao. Het fijne aan deze cake, is dat je hem niet hoeft te bakken in de oven. Je moet wel het een en ander verwarmen in een pannetje, maar moeilijk is dat niet. Daarna doet de koelkast de rest van het werk. Waar de naam vandaan komt? Gek genoeg van een stripfiguur genaamd Arretje Nof. Ja, echt! Het bedrijf, de Nederlandsche Olie Fabrieken, besloot jaren geleden naar buiten te treden met een reclame over margarine. Ze maakten er zelfs een kookboekje bij en ja, je raadt het vast al, Arretjescake was een van de recepten.
Wat is Rocky Road?
Rocky Road is in tegenstelling tot de arretjescake geen Nederlands baksel. De naam Rocky Road verraad het misschien al, dit recept is van oorsprong Amerikaans. Rocky Road is een zoete lekkernij die bestaat uit chocolade, noten en marshmallows. Wist je dat de naam ‘Rocky Road’ erg veel zegt over het uiterlijk van de taart? Deze cake zit namelijk vol met hobbels en bobbels. Weer is iets anders dan een gladgestreken taart. Zo zie je maar, perfectie is niet alles.
Mil’s Chocobomb
Dit taartje is best bijzonder, het is het beste van twee werelden. Ik ga namelijk voor een combinatie van Arretjescake en Rocky Road. Het is een spektakel! Natuurlijk schotel ik je een makkelijk recept voor, daarom maak ik er een no-bake recept van. Omdat ik het uiterlijk van de Rocky Road zo ontzettend leuk vind, boots ik dat na. Ik gebruik daarom maltezers, daarmee kun je uitstekend hobbels en bobbels maken. Verder gebruik ik in de basis dezelfde ingrediënten als ik voor de Arretjescake gebruik. Wel vervang ik de cacao. Pure en melk chocolade vind ik namelijk net iets lekkerder. De golden syrup en de zeezoutvlokken brengen de chocolade heerlijk op smaak. Probeer jij het uit?
Benieuwd naar meer chocolade creaties? Maak dan ook eens mijn molshooptaart, chocolademousse, sticky brownies met fudge en marshmallow fluff en salted caramel chocolate cheesecake.


No-bake chocoladebomb
Ingrediënten
- 450 g pure chocolade 70%, in stukjes
- 350 g melkchocolade in stukjes
- 400 g boter
- 454 g golden syrup
- 2 tl zoutvlokken
- 500 g digestives in grove stukken
- 100 g Maltesers
Bereidingswijze:
- Bekleed de bodem en rand van de springvorm met bakpapier.
- Smelt de pure en melkchocolade samen met de boter au bain-marie in een grote kom en roer af en toe. Meng dan de golden syrup en zoutvlokken erdoor. Voeg al roerend de digestives en Maltesers erdoor en schep om zodat alles is bedekt met een laagje gesmolten chocolade.
- Giet het chocolade-koekmengsel in de springvorm en verdeel het met een spatel over de hele oppervlakte van de vorm zonder ruimte open te laten. Zet minimaal 4 uur in de koelkast, tot de cake is opgesteven.
- Haal de ring van de springvorm erom weg en schep de cake van het bakpapier op een snijplank. Snijd de cake in 12 dikke plakken.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
