Tiramisu roomijsjes
Tiramisu roomijsjes: de smaak van het Italiaanse dessert tiramisu, maar dan in een ijsvorm. Geniaal, toch? Je maakt deze romige ijsjes net als het toetje met mascarpone en slagroom, suiker, sterke espresso, koffielikeur en uiteráárd lange vingers. Het geheel wordt afgemaakt met pure chocolade. Deze tiramisu roomijsjes zijn decadent, zoet en perfect om uit te delen aan je geliefden. Enne, vergeet er zelf ook niet eentje te pakken…
Toch liever gewone tiramisu maken? Mijn favoriete tiramisu recept vind je hier.
Tiramisu roomijsjes
Ingrediënten
- 225 g mascarpone
- 140 g fijne kristalsuiker
- 250 ml slagroom
- 50 ml espresso afgekoeld
- 50 ml koffielikeur
- 3 lange vingers verkruimeld
- 50 g pure chocolade geraspt
Instructies
- Doe de mascarpone en kristalsuiker in een grote mengkom en klop met een mixer door elkaar. Klop de slagroom er zorgvuldig doorheen, gevolgd door espresso en 125 ml water.
- Verdeel het mengsel over twee kommen en voeg de koffielikeur toe aan een van de kommen. Roer goed door.
- Vul 12 ijsvormpjes voor ijslolly’s tot de helft met het espressomengsel. Giet daarna de ijsvormpjes tot 1-1,5 cm onder de rand vol met het roommengsel. Doe er nog geen stokjes in. Zet de ijsjes 30 minuten in de vriezer.
- Meng de verkruimelde lange vingers met de geraspte chocolade en strooi in de vormpjes. Steek de stokjes in de ijsjes en laat ze nog ten minste 6 uur bevriezen.
- NB.: Het precieze aantal ijsjes is afhankelijk van de grootte van de ijslollyvorm.
Notities
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.