Tiramisu roomijsjes

Tijd

Tiramisu roomijsjes: de smaak van het Italiaanse dessert tiramisu, maar dan in een ijsvorm. Geniaal, toch? Je maakt deze romige ijsjes net als het toetje met mascarpone en slagroom, suiker, sterke espresso, koffielikeur en uiteráárd lange vingers. Het geheel wordt afgemaakt met pure chocolade. Deze tiramisu roomijsjes zijn decadent, zoet en perfect om uit te delen aan je geliefden. Enne, vergeet er zelf ook niet eentje te pakken…

Toch liever gewone tiramisu maken? Mijn favoriete tiramisu recept vind je hier.

Tiramisu roomijsjes

Tiramisu roomijsjes

Tiramisu roomijsjes

4.43 van 7 stemmen
Voorbereidingstijd 30 min
vriestijd 6 uur
Gang Dessert
Porties 8 personen

Ingrediënten
 

  • 225 g mascarpone
  • 140 g fijne kristalsuiker
  • 250 ml slagroom
  • 50 ml espresso afgekoeld
  • 50 ml koffielikeur
  • 3 lange vingers verkruimeld
  • 50 g pure chocolade geraspt

Instructies
 

  • Doe de mascarpone en kristalsuiker in een grote mengkom en klop met een mixer door elkaar. Klop de slagroom er zorgvuldig doorheen, gevolgd door espresso en 125 ml water.
  • Verdeel het mengsel over twee kommen en voeg de koffielikeur toe aan een van de kommen. Roer goed door.
  • Vul 12 ijsvormpjes voor ijslolly’s tot de helft met het espressomengsel. Giet daarna de ijsvormpjes tot 1-1,5 cm onder de rand vol met het roommengsel. Doe er nog geen stokjes in. Zet de ijsjes 30 minuten in de vriezer.
  • Meng de verkruimelde lange vingers met de geraspte chocolade en strooi in de vormpjes. Steek de stokjes in de ijsjes en laat ze nog ten minste 6 uur bevriezen.
  • NB.: Het precieze aantal ijsjes is afhankelijk van de grootte van de ijslollyvorm.

Notities

Het gebruik van de likeur is optioneel. Je kunt dit desgewenst gewoon weglaten.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!