Spiced abrikozen-bramentaart

1 uur 30 minuten

De geur van de kruiden die tijdens het bakken van deze superluchtige taart het huis vult, doet me denken aan de anijsmelk die ik vroeger voor het slapen kreeg, zo behaaglijk.

spiced abrikozen-bramentaart

Spiced abrikozen-bramentaart

4.20 van 10 stemmen
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Wachttijd 15 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang Dessert, Zoet
Porties 8 Personen

Benodigdheden

  • springvorm Ø 24 cm
  • Bakpapier
  • standmixer
  • zeef
  • rooster

Ingrediënten
 

  • 150 g boter
  • 4 eieren
  • 175 g fijne kristalsuiker
  • 175 g bloem
  • 1 tl kaneel
  • ¼ tl zout
  • 2 tl anijspoeder
  • 4 abrikozen in partjes
  • 150 g bramen
  • Voor de room
  • 250 ml slagroom
  • 2 el mirin

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor tot 180 ºC (hetelucht 160 ºC) en bekleed een springvorm met bakpapier.
  • Smelt de boter in een steelpan op laag vuur en laat hem iets afkoelen. Doe intussen de eieren en kristalsuiker in de kom van een standmixer met klopper en mix in circa 5 minuten op de hoogste stand tot een luchtige massa. Als je de klopper uit het mengsel tilt, moet dat langzaam en in brede linten naar beneden vallen. Het moet heel licht van kleur zijn en flink zijn toegenomen in volume. Voeg al mixend geleidelijk de gesmolten boter toe en mix tot de boter helemaal is opgenomen.
  • Zeef de bloem, kaneel, het zout en anijspoeder boven de kom en spatel ze erdoor tot alles goed gemengd is. Doe dit voorzichtig zodat het mengsel zo luchtig mogelijk blijft.
  • Giet het beslag in de springvorm. Verdeel de helft van de abrikozenpartjes erover en bak de cake 10 minuten in het midden van de oven. Verdeel de rest van de abrikozenpartjes en de bramen erover en bak nog 30-40 minuten, tot de bovenkant van de taart goudbruin is en een prikker die je in het midden erin steekt er schoon en droog uit komt.
  • Laat de cake 15 minuten afkoelen in de vorm, haal de bakring erom weg en laat verder afkoelen op een rooster. Klop intussen de slagroom met de mirin stijf en serveer bij de cake.
  • TIP: Mirin is zachte Japanse rijstwijn die meerdere smaken verenigt: zoet, zuur, hartig zelfs. Te vervangen door poedersuiker, maar doe maar niet
  • zuur, hartig zelfs. Te vervangen door poedersuiker, maar doe maar niet

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

spiced abrikozen-bramentaart

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.