Molshooptaart

Categorieën: TaartLabel: , , ,

Molshooptaart

Een wat? Ja je hoort het goed: een molshooptaart! Dat leek me wel zo toepasselijk voor de finale van Wie is de Mol 2021. Die is nog niet geweest, maar je kunt natuurlijk nu wel de taart maken voor de finale van aanstaande zaterdag. Hoe leuk is dat? 

Een molshooptaart is eigenlijk een soort van chocoladetaart met een berg van slagroom gevuld met banaan en dan weer bestrooid met kruimels van chocola. Dat alles samen vormt de molshoop.

miljuschka molshooptaart 01 1

Niet ingewikkeld

Het maken is niet heel erg ingewikkeld. Je hebt er alleen wel even een beetje tijd voor nodig, maar dat is in principe voor alle taarten wel het geval.

Om de molshooptaart te maken begin je met het bakken van de basis chocoladetaart. Dit laat je eerst volledig afkoelen. Dan snij je het kapje van de taart af en je holt het uit. Zorg wel dat de randen nog minimaal 1-2 centimeter dik zijn, anders stort je molshooptaart straks in bij het afmaken.

De verwijderde stukken verkruimel je, daar maak je straks de molshoop mee af. Nu ga je de taart vullen met je roommengsel. Hiervoor maak je een stevige room van roomkaas en slagroom gemengd met vanillesuiker. De bananen verdeel je aan de binnenkant en je maakt een heuvel (de molshoop dus) van de room. Dit bekleed je vervolgens weer met de verkruimelde chocoladetaart en voila. Je molshooptaart is klaar!

Vind je het nou teveel gedoe dan kun je natuurlijk ook nog overwegen om bijvoorbeeld de lemon meringue cheesecake te maken. Die ziet er met een beetje fantasie ook uit als een (hele lichte) molshoop.

miljuschka molshooptaart 02

Molshoop taart

4.43 van 85 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 1 uur
Gang Koek & Gebak
Porties 8 personen

Ingrediënten
 

Cake:

  • 175 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 175 gram suiker
  • snufje zout
  • 1 tl vanille extract
  • 3 eieren
  • 350 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 4 el cacaopoeder
  • 250 ml melk

Vulling:

  • 250 ml slagroom
  • 100 gr roomkaas
  • 50 gr chocoladeschaafsel
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 3 bananen
  • Cacaopoeder om te bestrooien

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Vet een bakvorm van 20 centimeter in en bekleed de bodem met bakpapier. Doe de suiker, boter en het zout in een kom en mix dit in minimaal 5 minuten romig. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe, waarbij je het volgende ei pas toevoegt als het vorige volledig is opgenomen.
  • Stop met mixen als alle eieren goed gemengd zijn en het mengsel luchtig is. Spatel de bloem, cacaopoeder en het bakpoeder voorzichtig door het beslag, zodat de luchtigheid behouden blijft. Schenk vervolgens beetje bij beetje de melk bij het beslag. Schep het beslag in de bakvorm en bak 45 tot 55 minuten in het midden van de oven.
  • Laat de taart volledig afkoelen.
  • Snij met een groot mes een kapje eraf en verkruimel deze. De kruimels heb je nodig voor de garnering. Hol de cake nog een stuk uit, maar zorg dat je bodem minimaal 1,5 cm dik is en rand nog zeker een cm dik.
  • Mix de roomkaas met een scheutje slagroom en de vanillesuiker goed door elkaar, schenk al mixend de slagroom beetje bij beetje bij het mengsel en klop tot stijve pieken.
  • Spatel er voorzichtig de chocoladevlokken door. Pel de bananen, halveer ze en leg op de uitgeholde bodem met de snijkant onder. Verdeel de slagroom erover in de vorm van een heuvel.
  • Bestrooi de slagroomheuvel met de kruimels en druk het iets aan zodat het op een molshoop lijkt. Bestuif met de cacaopoeder.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!