Nacho’s met kaas

Nacho’s met kaas

Nachos zijn een Mexicaans gerecht dat bestaat uit tortillachips, meestal bedekt met gesmolten kaas en vaak ook met andere toppings zoals jalapeño pepers, bonen, gehakt, tomaten, ui, guacamole en zure room. Het gerecht wordt vaak geserveerd als snack of als voorgerecht in restaurants, maar kan ook thuis worden bereid. Nachos zijn populair geworden buiten Mexico en worden nu wereldwijd genoten als een smakelijke snack.

Nacho’s uit de oven

Het maken van nacho’s is eigenlijk heel erg simpel. Zo kan je alleen al een ovenschaal vullen met tortillachips, er een berg kaas over doen, deze in de oven zetten en vervolgens nog wat toppings zoals crème fraîche en guacamole erop. En klaar ben je. Maar bij deze nacho’s uit de oven, gaan we een stapje verder. Eerst maak ik namelijk een lekkere topping met gehakt en groenten en daarna doen we eigenlijk al die andere stappen. Het hele recept vind je hieronder.

Nacho’s uit de airfryer

Heb je nu geen oven, of kook je liever met de airfryer? Geen paniek! Ook daar kan je deze nacho’s met kaas in klaarmaken. Kijk maar eens naar het viral TikTok filmpje hieronder. Wauwie!! Dit wil je toch? Nu!

Nog meer kaas

Zoals ik al zei, ben ik dol op kaas en ik ben gelukkig niet alleen. Zo eet de gemiddelde Nederlander ongeveer 23,9 kilogram kaas per jaar. Dat noem ik nu cheesy business. Ik duik het liefst samen met Uniekaas de keuken in en eerder maakte wij al het ultieme borrelbrood met kaas en een fantastische kaasfondue, maar nu is het tijd voor de nacho’s met kaas, heel veel kaas.

Nacho's uniekaas 1 miljuschka
Totale tijd35 minuten

Nacho’s met kaas

5 van 8 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

6 personen
  • 2 zakken tortillachips
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 groene peper gesnipperd
  • 4 vleestomaten in blokjes
  • 3 tenen knoflook geraspt
  • 500 gr rundergehakt
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 2 el komijnpoeder
  • 1 el korianderpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 350 gr Uniekaas jong belegen geraspt
  • handje koriander
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 4 el guacamole 
  • 4 el zure room

Bereidingswijze: 

  • Doe het gehakt, de ui, knoflook, groene peper en tomaten in de pan en bak dit even aan.
  • Doe de kruiden bij het gehakt-groentenmengsel.
  • Leg de nachos op een ovenschaal, doe het gehaktmengsel erbovenop en maak af met de geraspte jong belegen Uniekaas. Doe de nachos’s 20 tot 25 in de oven op 190 graden.
  • Maak de nacho’s af met zure room, guacamole, verse koriander en rode peper.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.

5 from 8 votes (7 ratings without comment)