Ben je niet gewend om vegan te bakken of te koken dan kan dat soms best lastig zijn. Want wat moet je maken? Nou, ik heb een goed idee voor een toetje; deze vegan brownies van pure chocolade zijn zeker niet alledaags. Ze zijn heerlijk decadent, maar toch helemaal vegan. Je gebruikt kokosvet, amandelmelk, dadels en verschillende soorten noten voor het rijke beslag. Geloof me: je weet niet wat je proeft met deze vegan brownies!
Bereidingswijze voor de vegan brownies
Week de dadels minimaal 15 minuten in water om ze zacht te laten worden. Bekleed een bakvorm met bakpapier.
Maal de amandelen, 100 gr pecannoten en de cacaopoeder fijn in de keukenmachine. Haal eruit en doe in een kom.
Maal de dadels fijn in de keukenmachine. Meng ze met de fijngemalen notenmix. Druk dit mengsel in het met bakpapier beklede bakblik en zet de basis van deze vegan brownies in de koelkast.
Ook lekker om te maken: vegan chocoladecake met chocolade ganach: glutenvrij
Ganache
Verwarm de amandelmelk en het kokosvet in 2 verschillende pannetjes. Hak de chocolade in kleine stukjes en doe deze bij de amandelmelk, zodat de chocolade smelt. Giet hierop het warme kokosvet. Roer goed door en zet 10 minuten in de koelkast. Dit is de ganache. Meng de poedersuiker daarna door de ganache. Smeer dit geheel op de brownie.
Rooster de overige 50 gr pecannoten kort in een koekenpan en hak de noten vervolgens fijn. Verdeel ze over de ganachelaag. Bestrooi het geheel met zeezout. Bewaar de vegan brownies in de koelkast tot je ze eet.

Heerlijke vegan brownies
Ingrediënten
- 450 gr pitloze dadels
- 150 g amandelen
- 100 + 50 gr pecannoten voor garnering
- 70 gr cacaopoeder
Ganache
- 100 ml amandelmelk
- 2 el kokosvet
- 175 gr pure chocolade
- 75 gr poedersuiker
- 2 el zeezout
Bereidingswijze:
- Bereidingswijze voor de vegan brownies
- Week de dadels minimaal 15 minuten in water om ze zacht te laten worden. Bekleed een bakvorm met bakpapier.
- Maal de amandelen, 100 gr pecannoten en de cacaopoeder fijn in de keukenmachine. Haal eruit en doe in een kom.
- Maal de dadels fijn in de keukenmachine. Meng ze met de fijngemalen notenmix. Druk dit mengsel in het met bakpapier beklede bakblik en zet deze ‘brownie’ in de koelkast.
Ganache
- Verwarm de amandelmelk en het kokosvet in 2 verschillende pannetjes. Hak de chocolade in kleine stukjes en doe deze bij de amandelmelk, zodat de chocolade smelt. Giet hierop het warme kokosvet. Roer goed door en zet 10 minuten in de koelkast. Dit is de ganache. Meng de poedersuiker daarna door de ganache. Smeer dit geheel op de brownie.
- Rooster de overige 50 gr pecannoten kort in een koekenpan en hak de noten vervolgens fijn. Verdeel ze over de ganachelaag. Bestrooi het geheel met zeezout. Bewaar de brownie in de koelkast tot je m eet.
- Recepten
- Bakrecepten
- Dieetsoorten
- Glutenvrije recepten
- Lactosevrije recepten
- Vegan recepten
- Zoete recepten

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.