Cake recepten

Heerlijke vegan brownies

Samenvatting

  • Voorbereiden 20 min.
  • Bereiden 25 min.
  • Thema Zoete trek
  • P Aantal personen Voor grote schaal brownies

Ingredienten

Brownies

450 gr pitloze dadels

150 g amandelen

100 + 50 gr pecannoten voor garnering

70 gr cacaopoeder

Ganache

100 ml amandelmelk

2 el kokosvet

175 gr pure chocolade

75 gr poedersuiker

2 el zeezout

Benodigheden

Keukenmachine

Bakvorm van 8 x 16 cm

Bakpapier

Sharing is caring!

Ben je niet gewend om vegan te bakken of te koken dan kan dat soms best lastig zijn. Want wat moet je maken? Nou, ik heb een goed idee voor een toetje; deze brownies van pure chocolade zijn zeker niet alledaags. Ze zijn heerlijk decadent, maar toch helemaal vegan. Je gebruikt kokosvet, amandelmelk, dadels en verschillende soorten noten voor het rijke beslag. je weet niet wat je proeft!

Bereidingswijze voor de vegan brownies

Week de dadels minimaal 15 minuten in water om ze zacht te laten worden. Bekleed een bakvorm met bakpapier.

Maal de amandelen, 100 gr pecannoten en de cacaopoeder fijn in de keukenmachine. Haal eruit en doe in een kom.

Maal de dadels fijn in de keukenmachine. Meng ze met de fijngemalen notenmix. Druk dit mengsel in het met bakpapier beklede bakblik en zet deze ‘brownie’ in de koelkast.

Ganache

Verwarm de amandelmelk en het kokosvet in 2 verschillende pannetjes. Hak de chocolade in kleine stukjes en doe deze bij de amandelmelk, zodat de chocolade smelt. Giet hierop het warme kokosvet. Roer goed door en zet 10 minuten in de koelkast. Dit is de ganache. Meng de poedersuiker daarna door de ganache. Smeer dit geheel op de brownie.

Rooster de overige 50 gr pecannoten kort in een koekenpan en hak de noten vervolgens fijn. Verdeel ze over de ganachelaag. Bestrooi het geheel met zeezout. Bewaar de brownie in de koelkast tot je m eet.

Nog meer lekkers