Deze combinatie van sappig vlees, chipotle en frisse groenten zet je in slechts twintig minuutjes op tafel. Caramba! Haal jij Mexico in huis?
Mexicaanse kipburger
De Mexicaanse keuken staat bekend om verrukkelijke gerechten met levendige kleuren. Denk maar aan het groene van limoen, het rode van hete pepers en het gele van maïs. In dit gerecht is het niet anders. Er zitten allerlei lekkere ingrediënten met opvallende kleuren in dit gerecht, zoals: ananas, avocado, rode ui, sla, minimaïs en chipotle.
Het Mexicaanse broodje kipburger kun je in een mum van tijd klaarmaken. De broodjes rooster je, het gehakt breng je op smaak met ui, knoflook, chipotlesaus, peper en zout. Vervolgens bak je de Mexicaanse kipburger mooi goud bruin. Van de avocado, mayonaise en limoen maak je een frisse avocadomayo. Dat smeer je op de broodjes, daar leg je de burgers op en die top je vervolgens af met gezuurde ananas, sla, mini maïs en een bonenmix. ”Buen provecho!
Bueno burgers
Benieuwd naar meer heerlijke burgers? Probeer dan deze vlees-, vega- en vis toppers eens uit: pulled pork burger met crispy onion rings, Mediterraanse kip-linzenburger, mother trucker vega burger, visburger met witvis in een kerrie-bierbeslag met limoenmayo, broccoliburger, spinazieburger met zoete aardappelfrietjes, winterse vegaburger, de beste hamburger en geglaceerde meatloafburgers met snelle coleslaw.

Mexicaanse kipburger
Ingrediƫnten
- 1/4 ananas
- 4 el appelazijn
- 2 rode uien
- 2 tenen knoflook
- 4 el chipotlesaus
- 500 gr kipgehakt
- 4 el paneermeel
- 4 burgerbroodjes
- 1 avocado
- 5 el mayonaise
- 1 limoen
- 20 gr boter
- 1 handje gemengde sla
- snuf peper
- snuf zout
- 160 gr bonenmix eventueel
- 8-12 minimaĆÆs uit blik eventueel
- 4 prikkers
Bereidingswijze:
- Snijd de ananas in dunne plakken. Schenk de azijn in een diep bord en leg de ananasplakken erin. Laat tenminste 5 minuten staan.Ā
- Haal de schil van 1 ui en de knoflook, hak vervolgens fijn. Kneed ze samen met de chipotlesaus en het paneermeel door het kipgehakt, breng verder op smaak met 0,5 theelepel zout en kneed het gehakt nogmaals goed door.Ā Vorm van het gehakt 4 burgers. Zet ze voor gebruik in de koelkast.Ā Ā
- Halveer de burgerbroodjes en rooster ze, aan de snijkant in een droge koekenpan, tot ze goudbruin zijn. Snijd de laatste rode ui in dunne ringen.Ā Ā
- Snijd de avocado doormidden, haal de pit eruit en schep het vruchtvlees uit de schil. Hak het vruchtvlees in grove stukken. Doe de avocado samen met mayonaise in een hoge maatbeker, pers de limoen erbovenuit. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus en breng op smaak met peper en zout. Besmeer de broodjes royaal met de avocadomayo.Ā Ā
- Verhit een klontje boter in de koekenpan en bak de kipburgers in 6-8 minuten rondom bruin en gaar. Leg ze op de broodjes. Laat de ananas iets uitlekken en leg ze op de burgers, voeg nog wat sla toe en eventueel wat mini mais en bonenmix. Leg de bovenkantjes van de burgerbroodjes erop en zet vast met een prikker.
- Tip: liever geen brood? Serveer de burger dan tussen een paar flinke slabladeren, bijvoorbeeld Romaine sla.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
