Makkelijk weekmenu voor week 6

Categorieën: Receptbundels

Het nieuwe weekmenu staat weer klaar!

Maandag – Pasta arrabbiata

Pasta arrabiata

Voor de maandag een lekker snelle pasta met pittige tomatensaus: pasta arrabbiata. Ik voeg er zelf altijd geroosterde tomaatjes aan toe, omdat ze zo heerlijk zacht en zoet worden als je ze even roostert in de oven.

Hier vind je het recept voor de pasta arrabbiata.

Dinsdag – Courgettesoep met Hollandse garnalen

Courgettesoep met garnalen

Een lekker soepje voor de dinsdag. Deze courgettesoep is erg makkelijk te maken en ook nog eens heel lekker. Ik maak de soep met Hollandse garnalen, maar je kan ze ook weglaten.

Hier vind je het courgettesoep recept.

Woensdag – Gebakken rijst met ei, spinazie en avocado

gebakken rijst met ei, bimi, spinazie en avocado

Voor de woensdag een supersnel recept: Arroz de Vida. Oftewel: gebakken rijst met ei, spinazie en avocado. Ik gebruikte broccolini (bimi), maar je kan ook gewone broccoli gebruiken.

Vind hier het recept voor de gebakken rijst met ei, spinazie en avocado.

Donderdag – Quiche met groene groentes

Quiche met groene groentes

Deze quiche maakte ik met groene groentes zoals broccoli, spinazie en doperwtjes. Maar je kan natuurlijk ook iets anders gebruiken, zoals boerenkool. Een makkelijk en lekker recept!

Vind hier het recept voor de quiche met groene groentes.

Vrijdag – Knapperige taco’s met coquilles en salsa

taco's met rauwe coquilles

Taco’s! Maar dan op de Amerikaanse foodtruck-manier. Lekker met coquilles en een pittige salsa. Niet zo’n fan van koriander? Vervang het dan voor peterselie.

Hier vind je het recept voor de knapperige taco’s met coquilles en salsa.

Zaterdag – Thaise curry met zalm

Aziatische recepten

Voor de zaterdag een Thaise curry met zalm en sperziebonen. Makkelijk om te maken en perfect voor deze koude dagen.

Vind hier het recept voor de Thaise curry met zalm.

Zondag – Ultieme chocoladetaart met honeycomb

Ultieme chocoladetaart met honeycomb

Veel makkelijker dan dit gaat het niet worden. Deze heerlijke chocoladetaart met homemade honeycomb is echt ultiem genot.

Het recept voor de ultieme chocoladetaart met honeycomb vind je hier.

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.