Knapperige taco’s met coquilles en salsa

Knapperige taco’s met coquilles

Dit heerlijke en snelle gerechtje met taco‘s en coquille komt ook weer uit mijn tijd in Amerika. Net als de arroz de vida die ik maandag al met je deelde. Coquilles kun je goed rauw eten (mits natuurlijk kakelvers) al garen ze een beetje in het limoensap.

Ceviche in de taco’s

Voor het maken van de vulling voor de taco’s is het wel belangrijk dat je de coquille niet te lang in het limoensap laat liggen. Hoe langer ze erin liggen des te meer ze garen. Natuurlijk ligt het aan jou wat je lekker vindt, maar let daar wel op. Dat je niet denkt; ‘ik leg ze vast in het limoensap’ om er dan drie uur later achter te komen dat je coquilles overgaar zijn. Want ja dat kan ook in limoensap!

Pittige salsa

Om de taco’s met coquilles te maken begin je met de pittige salsa. Hiervoor maal je wat rode peper fijn en dat combineer je met de cashewnoten. Misschien een gekke combi zo op het eerste gezicht maar het knapperige van de cashewnoten combineert straks super goed met de zachte coquilles.

Zorg dat je wel nog wat grove stukjes van de cashewnoten overhoudt. Het is niet de bedoeling dat je er een notenpasta van maakt.

Coquilles dun snijden

Vervolgens snij je de verse coquilles in flinterdunne reepjes. Hieroverheen sprenkel je het limoensap en daaroverheen komt de salsa. Eindig met verse koriander en eet meteen.

Kan ik de coquilles vervangen?

Wat nu als je geen coquilles lust en je wilt toch dit lekkere gerechtje maken? Je kunt er voor kiezen om in plaats van de coquilles een andere vis te gebruiken zoals bijvoorbeeld kabeljauw om de ceviche te maken. Laat dit dan wel iets langer garen in de limoensap en gebruik indien nodig extra limoen. Zeebaars is ook een lekkere vis voor deze taco’s

Kan ik de koriander vervangen?

Dat kan zeker. Lust je geen koriander? Laat het dan weg of vervang voor bijvoorbeeld peterselie. De taco’s met coquilles zullen er niet minder om smaken!

taco's met rauwe coquilles
Totale tijd15 minuten

Knapperige taco’s met rauwe coquilles en salsa

5 van 1 stem
Pin recept Printen

Ingrediënten

2 portie(s)
  • 1 rode peper
  • 1 el arachideolie
  • 75 g cashewnoten
  • Zout en versgemalen zwarte pepers
  • 4 grote of 6 kleine coquilles ijskoud
  • 2 harde taco's
  • 1 limoen
  • 2 takjes koriander als garnering

Bereidingswijze: 

  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn. Wrijf in een vijzel de rode peper met de arachideolie fijn. Doe dan de cashewnoten erbij en wrijf die ook een beetje fijn, maar zorg dat er wel wat grotere stukjes noot in het mengsel blijven zitten. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Dit is je salsa.
  • Snijd de coquilles in heel dunne plakjes en beleg de taco's ermee. Besprenkel de coquilles met een beetje limoensap. Lepel daaroverheen de cashewnotensalsa. Snijd de koriander fijn en garneer hiermee de taco's.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 366kcalKoolhydraten: 26gProteine: 12gVet: 26gVerzadigde vetten: 4gTrans Fat: 1gCholesterol: 7mgNatrium: 155mgKalium: 455mgVezels: 3gSuiker: 4gVitamine A: 384IUVitamine C: 43mgCalcium: 43mgIJzer: 3mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.