Bereiden van de ultieme chocoladetaart
Het maken van de ultieme chocoladetaart is niet ingewikkeld zoals ik al zei, maar je hebt wel een beetje geduld nodig. Voor het maken van de bodem heb je de lekkerste chocoladekoekjes nodig die je kunt vinden. En voor het maken van de ganache niet veel meer dan goede chocola.
Maken van de honeycomb
Honeycomb – vertaald iets van bijenraat – is wel ietsje trickier. En laat dat zeker niet door kinderen doen want de suiker wordt echt heel erg heet. Let daar dus op en maak niet de fout om je vinger er even in te dippen.
Voor het maken heb je baking soda nodig. Dus geen bakpoeder, dat werkt niet. (Check hier voor het verschil tussen baking soda en bakpoeder) De reactie van de honeycomb, de boter (let op: op kamertemperatuur) en het bakpoeder geeft een enorme schuimende reactie waardoor je die heerlijke luchtige en crunchy textuur krijgt als het eenmaal is afgekoeld.
De honeycomb is wel het lekkerste op de dag dat je het gemaakt hebt vind ik persoonlijk, maar wil je het bewaren leg het dan een beetje uitgespreid en bewaar het in een luchtdicht trommeltje. Leg je het op elkaar dan is het waarschijnlijk plakkerig en gaat er een grote klont ontstaan en dat is niet wat je wilt op jouw ultieme chocoladetaart met honeycomb!

Ultieme chocoladetaart met honeycomb
Ingrediënten
Ingrediënten
- 400 gr chocoladekoekjes
- 1 el cacao
- 75 gr boter gesmolten
- 250 ml slagroom
- 300 gr pure chocola
- 150 gr witte chocola
Honeycomb
- 200 gr suiker
- 10 gr baking soda
- 1 el boter op kamertemperatuur
Bereidingswijze:
Instructies
- Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Meng het koekkruim met de cacao en de gesmolten boter. Druk het mengsel in de quichevorm en zet die 10 minuten in de vriezer.
- Verwarm ondertussen de slagroom met de chocola in een pan. Doe dat op een laag vuurtje of au bain marie, zodat de chocola heel langzaam smelt.
- Smelt in een andere pan de witte chocola (zonder slagroom.
- Giet de chocolade ganache over de bodem in de taartvorm. Doe een paar eetlepels van de witte chocola op de donkere en maak met een houten prikker swirls van de witte choco in de donkere choco.
- Zet tot gebruik in de koelkast. Liefst een paar uur.
Honeycomb maken
- Doe de suiker in een klein steelpannetje en verwarm dit. De suiker zal smelten. Voorkom dat je gaat roeren in de pan. Laat het met rust en wacht tot de kleur amber is geworden. Voeg nu de boter (op kamertemperatuur) en de baking soda toe en roer even door. Het gaat enorm schuimen.
- Stort uit op een bakplaat met bakpapier en laat afkoelen.
- Verkruimel het in brokjes en serveer dit over de chocoladetaart heen.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.