Taart recepten

Dit recept valt onder

Ultieme chocoladetaart met honeycomb

Samenvatting

 • Bereiden 20 minuten
 • Extra tijd 1 minuten
 • Aantal personen 12

Ingredienten

400 gr chocoladekoekjes

1 el cacao

75 gr boter, gesmolten

250 ml slagroom

300 gr pure chocola

150 gr witte chocola

Quichevorm van 24 cm (uitneembare bodem)

Honeycomb

200 gr suiker

1 el boter

10 gr baking soda

Sharing is caring!

Ultieme chocoladetaart met honeycomb

Ultieme chocoladetaart met honeycomb

Deze chocoladetaart…. Dit is echt wat je noemt; het ultieme chocoladegenot. Een favoriet hier in huis was het altijd al, maar sinds ik hem een kleine upgrade heb gegeven door er witte chocola aan toe te voegen én homemade honeycomb… is het niet te weerstaan.

Het heet dan ook niet voor niks de ultieme chocoladetaart. En het ziet er wellicht indrukwekkend uit, maar niks is minder waar. Je hebt er niet eens een oven voor nodig!

Bereiden van de ultieme chocoladetaart

Het maken van de ultieme chocoladetaart is niet ingewikkeld zoals ik al zei, maar je hebt wel een beetje geduld nodig. Voor het maken van de bodem heb je de lekkerste chocoladekoekjes nodig die je kunt vinden. En voor het maken van de ganache niet veel meer dan goede chocola.

Maken van de honeycomb

Honeycomb – vertaald iets van bijenraat – is wel ietsje trickier. En laat dat zeker niet door kinderen doen want de suiker wordt echt heel erg heet. Let daar dus op en maak niet de fout om je vinger er even in te dippen.

Voor het maken heb je baking soda nodig. Dus geen bakpoeder, dat werkt niet. (Check hier voor het verschil tussen baking soda en bakpoeder) De reactie van de honeycomb, de boter en het bakpoeder geeft een enorme schuimende reactie waardoor je die heerlijke luchtige en crunchy textuur krijgt als het eenmaal is afgekoeld.

De honeycomb is wel het lekkerste op de dag dat je het gemaakt hebt vind ik persoonlijk, maar wil je het bewaren leg het dan een beetje uitgespreid en bewaar het in een luchtdicht trommeltje. Leg je het op elkaar dan is het waarschijnlijk plakkerig en gaat er een grote klont ontstaan en dat is niet wat je wilt op jouw ultieme chocoladetaart met honeycomb!

Ultieme chocoladetaart met honeycomb

Ultieme chocoladetaart met honeycomb

Aantal personen: 12
Bereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: 1 minuut
Totale tijd: 21 minuten

Deze overheerlijke chocoladetaart is next level met de witte chocola en crunchy honeycomb

Ingrediënten

 • 400 gr chocoladekoekjes
 • 1 el cacao
 • 75 gr boter, gesmolten
 • 250 ml slagroom
 • 300 gr pure chocola
 • 150 gr witte chocola
 • Quichevorm van 24 cm (uitneembare bodem)

Honeycomb

 • 200 gr suiker
 • 1 el boter
 • 10 gr baking soda

Instructies

  Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Meng het koekkruim met de cacao en de gesmolten boter. Druk het mengsel in de quichevorm en zet die 10 minuten in de vriezer.

  Verwarm ondertussen de slagroom met de chocola in een pan. Doe dat op een laag vuurtje of au bain marie, zodat de chocola heel langzaam smelt.
  Smelt in een andere pan de witte chocola (zonder slagroom)
  Giet de chocolade ganache over de bodem in de taartvorm. Doe een paar eetlepels van de witte chocola op de donkere en maak met een houten prikker swirls van de witte choco in de donkere choco.
  Zet tot gebruik in de koelkast. Liefst een paar uur.

  Honeycomb maken
  Doe de suiker in een klein steelpannetje en verwarm dit. De suiker zal smelten. Voorkom dat je gaat roeren in de pan. Laat het met rust en wacht tot de kleur amber is geworden. Voeg nu de boter en de baking soda toe en roer even door. Het gaat enorm schuimen.
  Stort uit op een bakplaat met bakpapier en laat afkoelen.
  Verkruimel het in brokjes en serveer dit over de chocoladetaart heen.

Nog meer lekkers