Quiche met groene groentes

Tijd

Quiche met groene groentes (zonder korst)

Deze heerlijke quiche met groene groentes maak je zonder korst maar met extra veel lekkere groentes!

Standaard word een quiche natuurlijk vaak gemaakt met een korst van bladerdeeg of korstdeeg, zoals deze quiche met erwtjes. Maar aangezien daar altijd veel boter in zit is dat een stuk minder geschikt als je een paar kilootjes kwijt moet.

Daarom dit keer een heerlijke quiche met groene groentes en zonder korst!

Makkelijk

Net als elke andere quiche die je maakt is ook deze heel makkelijk om te maken. Nog fijner is dat je de quiche met pan en al de oven in schuift. Even laat garen en hop het is klaar.

Voor de quiche met groene groentes gebruik ik hier broccoli, spinazie en doperwtjes. Maar je zou dat bijvoorbeeld ook goed kunnen aanpassen en het maken met boerenkool. Of gebruik eens een Aziatische groente zoals paksoi.

De broccoli kook ik wel altijd even kort voor. Ik maak er kleine roosjes van en die doe ik een minuutje of 5 in kokend water, giet ze af en laat even goed uitlekken.

Eieren klutsen

De eieren klop ik van tevoren los met de geknipte bieslook en peper en zout naar smaak. Heb je geen verse bieslook in huis dan kun je de eieren ook goed op smaak brengen met gedroogde kruiden. Ik heb altijd wel een potje met gedroogde Italiaanse kruiden in huis staan en dat vind ik heerlijk in deze quiche met groene groentes.

Na het koken van de broccoli (even goed laten uitstomen) verhit ik een ruime koekenpan of gietijzeren pan. Ik gebruik hier een lage gietijzeren pan. Die zijn ideaal hiervoor. Kunnen goed in de oven en houden de hitte mooi vast.

Ik bak vervolgens de broccoli in wat olie, voeg de spinazie toe en laat deze goed slinken. Laat het ook lang genoeg in de pan zodat het meeste vocht even kan verdampen. Het meest spinazievocht wordt wel opgenomen dus het is niet zo’n probleem als in sommige andere gerechten.

Als laatste gaan de doperwtjes erbij. Ik gebruik hier diepvries of vers afhankelijk van het seizoen.

Zorg dat de groente een beetje goed verdeeld zijn over de pan voor je de eieren erover giet. Zet in de oven om af te bakken.

De korstloze quiche met groene groentes is vervolgens heerlijk om te eten zo warm uit de oven, maar is ook makkelijk om mee te nemen voor onderweg!

Quiche met groene groentes

Quiche met groene groentes

4.4 van 115 votes
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Gang Ontbijt
Keuken Hollandse keuken
Porties 8 portie(s)
Calorieën 73 kcal

Ingrediënten
 

  • 6 eieren
  • Peper en zout
  • 1 el bieslook fijngehakt
  • 150 gr broccoli in roosjes
  • 150 gr doperwtjes
  • 150 gr spinazie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C
  • Breek de eieren in een kom en klop deze los met peper, zout en de fijngehakte bieslook. Giet er een klein beetje water in en klop het door.
  • Kook de broccoli even kort voor.
  • Verhit een grote koekenpan en bak hierin de broccoliroosjes tot deze gaar zijn. Voeg de spinazie toe en bak mee tot geslonken. Laat even doorbakken tot het vocht verwijderd is. Voeg de doperwten toe en giet de eieren er overheen.
  • Zet het geheel in de oven en bak voor 15-20 minuten of tot gaar.
  • Serveer met verse kruiden eroverheen

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 73kcalKoolhydraten: 5gProteine: 6gVet: 3gVerzadigde vetten: 1gTrans Fat: 1gCholesterol: 123mgNatrium: 69mgKalium: 256mgVezels: 2gSuiker: 2gVitamine A: 2213IUVitamine C: 30mgCalcium: 51mgIJzer: 2mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als TV kok, all round food expert bij RTL Boulevard en maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld. Deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.