Pasta arrabbiata

Pasta arrabbiata – pittige pasta

Dat een pasta voor mij vooral simpel mag zijn vertelde ik al eerder en kun je ook zien bij mijn heerlijke pasta aglio e olio, die zo mogelijk nog eenvoudiger is dan deze variant. De pasta arrabbiata.

Deze pasta komt van oorsprong uit de regio van Rome en is eenvoudigweg een pasta met een pittige tomatensaus. Chilivlokken, tomaten en knoflook zijn standaard de ingrediƫnten voor de pasta arrabbiata.

Geroosterde tomaatjes

Zoals met alle pastagerechten kun je het natuurlijk heel makkelijk naar je eigen hand zetten. Zo voegde ik er dit keer geroosterde tomaatjes aan toe. Tomaatjes worden altijd heerlijk zacht en zoet als je ze even roostert in de oven. Ik vind het een heerlijke toevoeging aan dit makkelijke pastagerecht.

Angry pasta

De term arrabbiata in het Italiaans betekent letterlijk ‘boze’ pasta wat dan weer te maken heeft met hoe pittig de pasta is. Nu is dat natuurlijk ook een persoonlijke keuze. Ik hou wel van een beetje pit en voegde aan deze variant twee rode pepers toe.

Nu vinden sommigen dat niet zo veel, terwijl anderen ervan gruwelen. Pas het vooral aan, aan jouw smaak! Minder pittig? Prima! Pittiger? Net zo prima.

Zo maak je pasta arrabbiata

Om de pasta te maken zet je eerst de oven aan zodat je de tomaatjes kunt roosteren. Ondertussen bereid je de rest van de pasta. Je verhit een ruime koekenpan met olijfolie. Hierin bak je de ui tot deze glazig is, je voegt de knoflook en chili toe en bakt dit even mee. Ik voeg hier dan nog oregano toe.

Basilicum kan hier overigens ook prima bij, dus gebruik dat ook als je het lekker vindt. Ook lekker als finishing touch om nog over de arrabbiata heen te strooien.

Natuurlijk maak je de pasta arrabbiata af met lekker veel Parmezaanse kaas!

tomaten uit blik

Deze pasta maak ik met tomaten uit blik. Gewoon, omdat dat lekker vriendelijk is voor je portemonnee. Wil je meer recepten met tomaten uit blik proberen? Maak dan ook eens deze kleurige tomaat maissalsa.Ā 

Pasta arrabbiata
Totale tijd30 minuten

Pasta arrabiata

Een lekker pittige pasta!
4.39 van 238 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediƫnten

4 personen
  • 3 el olijfolie
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 2 rode pepers zaadlijsten verwijderd, fijn gesneden
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2 teentjes knoflook gehakt
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • Zout en peper naar smaak
  • 300 gr spaghetti
  • 250 gr kerstomaatjes aan de tak
  • Verse parmezaanse kaas

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Doe de kerstomaatjes in een ovenschaaltje, besprenkel met wat olie en wat zout en rooster in de oven voor ongeveer 10 minuten.
  • Verwarm de olijfolie in een pan. Bak eerst de ui tot deze glazig is. Voeg de chili en de knoflook toe. Na een minuutje voeg je de oregano toe en dit bak je even mee in de olie.
  • Voeg de tomatenblokjes toe. Laat minimaal 10 minuten rustig pruttelen tot de saus iets dikker is geworden. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en serveer met de tomatensaus plus verse parmezaanse kaas. Let de geroosterde tomaatjes erop en strooi er eventueel nog wat oregano overheen.

Voedingswaarde per portie

Calorieƫn : 369kcalKoolhydraten: 75gProteine: 13gVet: 2gVerzadigde vetten: 1gNatrium: 306mgKalium: 860mgVezels: 6gSuiker: 14gVitamine A: 759IUVitamine C: 70mgCalcium: 111mgIJzer: 4mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en in een culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.

4.39 from 238 votes (237 ratings without comment)