Makkelijk weekmenu voor week 53

Categorieën: Receptbundels

Waarschijnlijk ben je nog druk bezig met de voorbereidingen van het kerstdiner, maar we moeten natuurlijk ook alvast bedenken wat we volgende week gaan eten. Het laatste weekmenu van 2020 staat voor je klaar!

Maandag – Leftover curry met kip

curry met kip

We beginnen de maandag met een lekkere curry. Ik gebruik hiervoor de leftovers van het kerstdiner, in dit geval kipdij. Ondanks ingrediënten die ik hier genoemd heb, kun je gerust variëren met datgene wat jij nog in de koeling hebt liggen.

Het recept voor de leftover curry met kip vind je hier.

Dinsdag – Spinaziesoep met geroosterde amandel

spinaziesoep

Voor dinsdag een heerlijke spinaziesoep die makkelijk te maken is. Serveer de spinaziesoep met de geroosterde amandel erop.

Het recept voor de spinaziesoep met geroosterde amandel vind je hier.

Woensdag – Hartige baklava

hartige baklava

Je kent waarschijnlijk de zoete variant van baklava wel. Hartig is ook heel erg lekker! Ik maak hem met zoete aardappel en feta.

Hier vind je het recept voor de hartige baklava met zoete aardappel en feta.

Donderdag – Zeebaars in zoutkorst

Zeebaars in zoutkorst

De laatste feestelijke maaltijd van het jaar! Pak nog een keer uit door dit spectaculaire recept met zeebaars te maken. Een echte eyecatcher. Het ziet er misschien wat ingewikkeld uit, maar het zal je verbazen hoe makkelijk dit recept te maken is.

Hier vind je het recept voor de zeebaars in zoutkorst.

Vrijdag – Zuurkool ovenschotel

Zuurkoolovenschotel

Gelukkig nieuwjaar! De eerste dag van het jaar beginnen we met een lekker winters recept: zuurkool ovenschotel. De spekjes en rookworst zijn te vervangen voor een vegetarische variant.

Het recept van de zuurkool ovenschotel vind je hier.

Zaterdag – Zalm uit de oven

zalm uit de oven

Voor de zaterdag dit makkelijk èn lekkere gerecht met zalm, aardappelschijfjes en broccoli. Je legt alle ingrediënten op een traybake, hop de oven in en klaar.

Het recept voor de zalm uit de oven vind je hier.

Zondag – Red velvet pannenkoekjes

red velvet pannenkoeken

Op de laatste dag van dit lange weekend gaan we natuurlijk bakken. Hoe leuk zijn deze red velvet pannenkoekjes? Door bieten te gebruiken krijgen je pannenkoekjes een roze kleur.

Het recept voor de red velvet pannenkoekjes vind je hier.

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!